VUKOVAR

Grad Vukovar provodi projekt modernizacije javne rasvjete

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu modernizacije i poboljšanja energetske učinkovitosti, do sada je u Vukovaru zamijenjeno 855 svjetiljki javne rasvjete, a radovi će se nastaviti i iduće godine, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

"Izradili smo projektnu dokumentaciju za zamjenu svih svjetiljki u Vukovaru LED svjetiljkama. Plan je vrijedan 22 milijuna kuna, a sada smo ostvarili prvu i drugu fazu", rekao je gradski pročelnik za komunalno gospodarstvo Dražen Čulig.

Dodao je kako je vrijednost tih dviju faza projekta 3,6 milijuna kuna, a sufinanciran je novcem iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Rasvjetna tijela zamijenjena su u 24 vukovarske ulice.

Po riječima višeg savjetnika za energetsku učinkovitost Grada Vukovara Branka Kneževića, znatno su poboljšani svi tehnički parametri na novoj javnoj rasvjeti, a ugrađene su svjetiljke koje troše znatno manju količinu energije.

"Nova rasvjeta je među najkvalitetnijom rasvjetom u Hrvatskoj te, uspoređujući projekt s projektima drugih gradova, LED rasvjetna tijela osvjetljuju prometnicu i nogostupe u dovoljnoj mjeri“, rekao je Knežević.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini