ZAGREB

S prvim "Walk&Ride"-om Karlovačka županija jača konjički turizam

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Karlovačke županije, u Galović selu u nedjelju 26. rujna održat će se prvi jednodnevni događaj "Hodaj i jaši/Walk&Ride" uz rijeku Mrežnicu, što je prilog razvoju konjičkog i aktivnog turizma u toj županiji i prilika za bolju posezonu, ističe direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Sudjelovanje na prvom "Walk&Ride" uz Mrežnicu je besplatno, ali se potrebno unaprijed prijaviti na Facebook profilu Turističke zajednice Karlovačke županije,  napominje Fanjak u razgovoru za Hinu, dodajući da za sada imaju 200-ak prijava, ali očekuje i veće zanimanje i dolaske izletnika iz Zagreba, Karlovca i cijele Hrvatske.

Program počinje u nedjelju kroz jutro i trajat će do poslijepodneva i bit će na uređenoj livadi odnosno prostoru u Galović selu uz Mrežnicu, poznatom po izletničkom turizmu.

U blizini te lokacije je i nagrađivani i jedan od najboljih kontinentalnih kampova u Hrvatskoj Slapić, koji je i sada, kako iznosi Fanjak, u cijelosti popunjen i tako će biti sve do 15. listopada, što drži odličnim rezultatima.

Stoga uz domaće turiste i izletnike, Fanjak na "Walk&Ride" očekuje i strance, posebice Nizozemce, Talijane i Nijemci, koji su i sada u većini među gostima u tom kampu, ali su i tijekom cijele godine među najjačim stranim tržištima po posjećenosti te Županije.

"Svatko će na "Walk&Ride" dobiti priliku jahati konje uz Mrežnicu u pratnji vodiča te se družiti s ovim plemenitim životinjama, a na raspolaganju sudionicima će biti i licencirani vodiči za sve informacije o školi jahanja ili terapijskom jahanju. Svi će imati priliku i kušati domaće proizvode lokalnih OPG-ova, moći će iznajmiti i kanue, čamce i sup daske, a priređujemo i zabavne sadržaje za djecu bez naplate, što će se sve, nadamo se, svidjeti posjetiteljima", najavljuje Fanjak.

Turistička zajednica Karlovačke županije osigurala je i besplatan prijevoz iz Zagreba autobusom za sto ljudi u nedjelju ujutro s povratkom poslijepodne.

Karlovačka županija na 80 posto turističkog prometa iz 2019.

Na pitanje o rezultatima turizma u županiji, Fanjak naglašava zadovoljstvo jer su od početka ove godine do oko sredine rujna u Karlovačkoj županiji na oko 80 posto turističkog prometa iz 2019. (dolasci i noćenja), dok za srpanj, kolovoz i rujan kaže da su i iznad brojki iz 2019. Time su i među turistički najuspješnijim kontinentalnim, ali i među nekim jadranskim županijama ove godine.

"Da, imali smo navalu turista ovog ljeta, neočekivano i svi smo bili pomalo iznenađeni. Turista u Županiji i sada imamo u različitim odredištima - Rastokama, Ozlju, Ogulinu, Karlovcu, u blizini Plitvičkih jezera i drugdje", iznosi Fanjak.

I u nastavku jeseni tj. posezone u toj županiji očekuju dobre turističke brojke, posebice domaćih turista, koji, kako kaže, sve više dolaze i njima će se posvetiti i dodatna pažnja jer su važni i za produljenje sezone, pa i na zimu.

"Iako su nam u Županiji na prvom mjestu ove godine bili Nijemci, domaći su turisti vrlo blizu, i došlo nam ih je do sada ove godine 200 posto više nego lani.", kaže Fanjak, zaključujući da su domaći znatno i pridonijeli turističkim rezultatima ove godine u Karlovačkoj županiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini