KARLOVAC

Karlovčani bojama talijanske zastave daju potporu prijateljskoj Alessandriji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zgrada Karlovačke županije osvjetljena je sinoć bojama talijanske zastave u znak potpore prijateljskoj talijanskoj provinciji Alessandriji i istoimenom gradu u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa, izvijestili su u utorak iz Županije napominjući da će se svjetla paliti svake večeri tijekom Velikog tjedna.

Podrška je to svima u Italji koji u uvjetima korona krize svojim radom i zalaganjem nastoje osigurati normalan život, kao i izraz pijeteta prema žrtvama, a prijateljska provincija Alessandrija broji velik broj žrtava covida 19, priopćeno je u utorak iz Županije.

„Ovo je gesta podrške našim prijateljima iz Italije s porukom da izdrže, jer samo svi zajedno, disciplinirano i odgovorno, možemo suzbiti ovu krizu“, piše u priopćenju. 

Zgrada Karlovačke županije bit će osvijetljena tijekom Velikog tjedna od 19 do 23 sata, a svjetla su upaljena sinoć, što je popraćeno i fotografijom kojom župan Damir Jelić prijateljima iz Italije daje „podršku i ohrabrenje“.

Prijateljstvo Karlovca i provincije i grada Alessandrija u regiji Pijemont na sjeverozapadu Italije traje od 1963. godine. Posebno se istaklo tijekom Domovinskog rata kada je Karlovcu Alessandrija pružila veliku humanitarnu pomoć. Suradnja se tijekom godina odvija kroz projekte u kulturi, sportu, obrazovanju i gastronomiji. Jedan karlovački most na rijeci Kupi nosi ime „Most grada Alessandrije“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini