USKORO NOVI SINGL

ŽIVOT I SVE OSTALO Posthumno objavljen album Dalibora Hercega. Riječ je o deset potpuno novih pjesama odsviranih UŽIVO S GLAZBENICIMA DILJEM SVIJETA

| Autor: Priredio Mladen RADIĆ
Dalibor Herceg

Sve tekstove na albumu potpisuje Giovanni Jakovac, dok je Herceg autor glazbe i glazbeni producent albuma

Objavljen je posthumni album Dalibora Hercega pod nazivom "Život i sve ostalo". Prvi singl izašao u veljači ove godine i snimljen je videospot koji se može pogledati putem youtubea.

"Život i sve ostalo" snimljen je za Daliborovog života i sadrži deset potpuno novih pjesama. Sve tekstove na albumu potpisuje Giovanni Jakovac, dok je Herceg autor glazbe i glazbeni producent albuma. Album je kompletno odsviran uživo s glazbenicima diljem svijeta. Novi singl "Emotivni krah" će izaći kroz narednih dva tjedna. Video potpisuje produkcijska kuća Art Film iz Matulja, a u spotu glumi Katija Rakuljić.

- Dalibor je ostavio veliku glazbenu baštinu, mnogo pjesama i projekata koje ću ja realizirati u narednom vremenu. Za početak je to album "Život i sve ostalo" čija će koncertna promocija, prema Daliborovoj želji, biti u Glazbenoj školi u Karlovcu u desetom mjesecu kada će se izdati i monografija gdje sam surađivao s multimedijalnom umjetnicom Tajči Čekadom i Željkom Miljkovićem, kaže Jakovac i napominje da trenutno Robert Grubišić radi na akustičnom Hercegovom albumu koji, nažalost, zbog prerane smrti, autor nije dovršio.

U planu je i izdavanje electro rock albuma koji je Herceg napravio za života. Inače, Herceg je u svojim glazbenim počecima nastupao kao harmonikaš. Zanimljivo je da je sudjelovao i u pulskom natjecanju za harmonikaše iz cijele Jugoslavije gdje je osvojio drugo mjesto, dok je prvo pripalo danas poznatom srpskom glazbeniku Željku Joksimoviću.

S pjesmom koju je ostavio Jakovcu, a koja se zove "Oduvijek tvoj" Jakovac ove godine nastupa u srpnju na festivalu zabavna glazbe Marko Polo Festival na Korčuli, te je u planu još nekoliko festivalskih nastupa. Jakovac i Herceg su surađivali smo od 2012. godine, što je rezultiralo mnogim projektima i zajedno su napisali više od 60 pjesama. Jakovac je osobno nastupao na 25 festivala i osvojio 25 nagrada, a zajedno s Hercegovim festivalskim uspjesima dosegnuli su zajedno 28 festivalskih nagrada. Do sada je Jakovac objavio tri studijska albuma, četiri knjižena djela, devet umjetničkih performansa, dokumentarni film, te izložbu fotografija.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater