FESTIVAL ROCKS&STARS @ CAVE ROMANE

Vraća se spektakl na antičkoj pozornici. U SRPNJU VELIKI KONCERT MLADIH UKRAJINSKIH GLAZBENIKA

Na monumentalnoj pozornici starog rimskog kamenoloma Cave Romane nastupit će Doris Dragović, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, JM Jazz World Orchestra, Queen Real Tribute band

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Orkestar iz Ukrajine, Cave Romane

Orkestar iz Ukrajine, Cave Romane


Festival Rocks&Stars @ Cave Romane ponovno se, nakon dvije godine pauze zbog korone, vraća. Na monumentalnoj pozornici starog rimskog kamenoloma Cave Romane nastupit će Doris Dragović, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, JM Jazz World Orchestra, Queen Real Tribute band, a publiku u završnici očekuje i veliki koncert podrške kada će pod okriljem orkestra Music for the Future nastupiti mladi glazbenici iz Ukrajine.

Otvorenje Festivala bit će 19. srpnja kada će nastupiti karizmatična Doris Dragović. Publika će uživati u njezinim mnogobrojnim hitovima od "Dajem ti srce" do "Malo mi za sriću triba".

Dan kasnije, 20. srpnja rezerviran je za ultra atraktivan jazz koncert kada će nastupiti JM Jazz World Orchestra pod umjetničkim vodstvom Luisa Bonille, američkog trombonista, skladatelja i pedagoga. Orkestar čine 22 mlada vrhunska glazbenika iz 17 zemalja s pet kontinenta koje je međunarodni žiri izabrao kao najbolje među 143 prijavljena glazbenika. Orkestar, projekt Međunarodne glazbene mladeži, djeluje već deset godina, a nastupio je na brojnim svjetskim priznatim festivalima. Unazad nekoliko godina nastupa i na grožnjanskom festivalu Jazz is Back! BP koji je postao i stalna adresa Orkestra. Iz Orkestra najavljuju i goste iznenađenja koji su svi radom dobitnici Grammya.

Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupit će 21. srpnja. Specifičan bariton Tomislava Bralića koji donosi toplinu u srca publike uz potporu senzibilnog načina iskonskoga klapskog pjevanja oduševit će i vinkuransku publiku kao što to čine godinama diljem svijeta. Svojim su radom izborili najviši status među hrvatskim glazbenicima, te su u primili mnoga odličja struke.

Queen Real Tribute 28. srpnja uprizorit će svevremenske hitove kultnog banda. Sjajni glazbenici, veliki obožavatelji Queena toliko vjerno predstavljaju poznati band da će se publika zapitati "is this the real life or is this just fantasy?"

Veličanstvena završnica festivala, protkana humanom notom, održat će se 29. srpnja velikim koncertom orkestra Music for the Future koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine. Pod pokroviteljstvom organizacije Slovenski mladinski orkestar (SMO), u Ljubljani se sada nalaze 82 glazbenika u dobi od 7 do 22 godine koji su u Sloveniju došli noseći svoju najvrjedniju imovinu -instrument. SMO je u suradnji s Youth Symphony Orchestra of Ukraine i European Career Center for Artists Triple Bridge pokrenuo orkestar Music for the Future. Cilj je bio pod okriljem orkestra omogućiti mladim ukrajinskim glazbenicima da kroz glazbeno djelovanje prebrode traumu rata te da se na taj način pomogne njima i njihovim obiteljima uz želje da čim prije prestanu ratne strahote.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of