Treće izdanje

FESTIVAL ROCKS&STARS @ CAVE ROMANE. Otvorenje 19. srpnja uz Doris Dragović

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Doris Dragović, kako je nazivaju, "najljepši glas Mediterana", u utorak, 19. srpnja otvara 3. Festival Rocks&Stars @ Cave Romane koji se održava na najatraktivnijoj pozornici u starom rimskom kamenolomu u Vinkuranu.

- Festival se nakon opravdane pauze vraća svojoj vjernoj publici koja ga željno iščekuje. Pažljivo smo birali vrhunske izvođače i složili program koji će oduševiti domaću publiku i strane posjetitelje. Doris će otvoriti Festival, a kulminirat će završnicom obojanom solidarnošću i snažnim pozivom na mir kada će uz djecu iz Ukrajine, mlade glazbenike, nastupiti naša Ana Rucner, promotorica MUP-ove kampanje "Manje oružja, manje tragedija", izjavila je Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill koja je organizator Festivala.

Naglasila je da održavanje Festivala ne bi bilo moguće bez potpore Općine Medulin na čelu s načelnikom Ivanom Kircem i Turističke zajednice Općine Medulin na čelu s direktorom Mihaelom Idžakovićem.

Koncert Doris Dragović ujedno je povratak hrvatske dive njezinim fanovima u Istri koji je s nestrpljenjem iščekuju, a sama pozornica Cave Romane s monumentalnom scenografijom bit će savršena kulisa za njezin nastup. Doris i danas ne otkriva s kojim će repertoarom razgaliti dušu publike u Cave Romane, jer kako kaže, voli osjetiti prostor i ljude o čemu ovisi što će na pozornici, podno visokih kamenih stijena, izvoditi.

Dan kasnije, 20. srpnja, uz JM Jazz World Orkestar nastupit će četiri svjetski poznata jazz glazbenika, svi redom pripadaju "teškoj" glazbenoj kategoriji Grammy dobitnika, a to su Luis Bonilla, trombonist koji ujedno umjetnički vodi Orkestar, Alex Sipiagin, jazz trubač, John Riley, bubnjar te Dick Oatts, saksofonist. Orkestar okuplja 22 mlada glazbenika iz čak 17 zemalja, a Grožnjan mu je ljetna rezidencija. Publika će imati priliku uživati u jednom sasvim drugačijem doživljaju jazza koji će se itekako pamtiti te će biti originalna glazbena razglednica iz Vinkurana i Istre. Biti dio zajednice koja njeguje jazz ozračje počevši od grožnjanskih jazz programa pa sve do niza drugih manifestacija pokazuje glazbenu raznolikost Hrvatske.

U četvrtak, 21. srpnja Tomislav Bralić i klapa Intrade koncertom će zabaviti domaću publiku, ali i stranim posjetiteljima predstaviti klapsko pjevanje koje je uvršteno na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. To je još jedan pokazatelj vrijednosti nacionalne tradicije i izvrstan je primjer kulturnog turizma kojim se možemo ponositi. Koncert Tomislava Bralića i klape Intrade osigurat će domaćoj i stranoj publici istinski glazbeni intermezzo koji će im nahraniti dušu.

Drugi, završni festivalski tjedan posvećen je koncertu koji će jednostavno oživjeti kultni bend Queen. Naime, koncertom Queen Real Tribute koji će se održati 28. srpnja sjajna četvorka energijom, vizualno i glazbeno oživjet će Freddya i poznati bend koji nam istinski nedostaju.

Zadnji dan Festivala, 29. srpnja, rezerviran je za grand finale i koncert orkestra Music for the future kada će s mladim glazbenicima, prognanicima iz Ukrajine nastupiti i Ana Rucner u pratnji Policijske klape sv. Mihovil. Izvrsna sinergija Orkestra, Ane, MUP-a i publike bit će prilika iz Hrvatske poslati snažnu poruku "ne ratu i ne oružju".

Informacije o Festivalu i ulaznice za koncerte koji počinju u 21 sat dostupne su na caveromane.com mrežnoj stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter