BAROMUS FESTIVAL

Trio Elogio nastupio u rovinjskoj crkvi sv. Franje: GITARSKI VIRTUOZI ODUŠEVILI PUBLIKU

Trio Elogio aktivan je već više od deset godina, a njegovi su osnivači Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić koji su svojim prvim rovinjskim nastupom uspjeli zadovoljiti opravdano velika očekivanja publike

| Autor: Mladen RADIĆ
Trio Elogio (Foto BaRoMus Festival)

Trio Elogio (Foto BaRoMus Festival)


Gostovanjem Trija Elogio u rovinjskoj crkvi sv. Franje uspješno je nastavljen program rovinjskog BaRoMus Festivala.

Trio Elogio aktivan je već više od deset godina, a njegovi su osnivači Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić koji su svojim prvim rovinjskim nastupom uspjeli zadovoljiti opravdano velika očekivanja publike. Radi se o triju koji je prepoznat na međunarodnoj gitarskoj sceni i koji pridobiva sve veću naklonost ljubitelja ozbiljne glazbe. Gostujući glazbenici djeluju i žive u različitim sredinama čime dodatno naglašavaju vlastitu glazbenu i kulturnu raznolikost. Standardan repertoarni izbor Trija Elogio čine transkripcije velikih klavirskih i orkestralnih djela, ali i glazba u originalu pisana za ovaj sastav.

Njihov je rovinjski nastup u svom najvećem dijelu protekao u izvedbama zanimljivih transkripcija velikih klavirskih djela koje je gitarskom triju prilagodio Petrit Çeku. Da klavirska djela iz opusa L.van Beethovena (Sonata br. 15 u D-duru, op. 28 - "Pastoralna") , Sergeja Rahmanjinova ( Dva preludija op.23, br.4 i br.5), Franza Schuberta (Četiri impromptua, D. 899) u izvedbi tri gitare poprimaju jednu sasvim novu dimenziju imala se prilike uvjeriti i publika koja je s velikim interesom pratila svaku izvedenu numeru. Autentičan i zahtjevan program koji je od izvođača zahtijevao maksimalnu koncentraciju izveden je briljantno, trio je zvučao moćno i nježno istovremeno, a potpuno uigrano suzvučje triju gitara oduševilo je publiku.

Osim atraktivnih transkripcija na koncertu je izvedena u skladba "Hommage a Sorkočević" hrvatskog skladatelja Nikše Njirića, izvorno napisana za gitarski trio.

Glazbenike je vidno zadovoljna publika pozvala na bis, a svoj su nastup okončali izvedbom "Sarabande" iz "Holberg suite" Edvarda Griega.

Koncert je održan zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija RH, Istarske županije, Grada Rovinja i Turističke zajednice Grada Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum