USUSRET NOVOJ KONCERTNOJ SEZONI

Spominje se ime poznatog talijanskog pjevača: Al Bano Carrisi dogodine u Puli?

| Autor: Vanesa BEGIĆ
sandro rubinić

Budući da je njegova kćerka Cristel udana za Davora Lukšića, iz poznate poduzetničke obitelji Lukšić s kojim ima kćerku Cassiu i sina Kaya, Al Bano je postao na neki način i, rekli bismo „hrvatski tast“, pa su te opcije njegovih hrvatskih nastupa prilično realne

Premda je ljetna sezona velikih koncerata i događanja netom završena, već se spekulira tko će nastupiti dogodine u Puli i okolici. Spominje se i ime poznatog talijanskog pjevača Al Bana Carrisija, koji je u razgovoru za jedan portal rekao da je za 2020. u pregovorima za dva koncerta u Hrvatskoj, a kao mjesta radnje tih koncerata spominju se Zagreb i Pula.

Hrvatski tast

Budući da je njegova kćerka Cristel udana za Davora Lukšića, iz poznate poduzetničke obitelji Lukšić s kojim ima kćerku Cassiu i sina Kaya, Al Bano je postao na neki način i, rekli bismo „hrvatski tast“, pa su te opcije njegovih hrvatskih nastupa prilično realne. Posebice jer su posljednjih godina u Puli i Istri nastupali poznati talijanski pjevači i zabavljači, od sastava Ricchi e Poveri, zatim Umberta Tozzija, Andree Bocellija pa sve do Renza Arborea.

Podsjetimo, iznimno popularan talijanski pjevač Al Bano, bio je u braku s Rominom Power, kćerkom poznatog holivudskog glumca Tyrona Powera i Linde Christian, s kojom je nastupao stvorivši iznimno uspješan duo diljem Italije, ali i Europe i svijeta. Iz toga braka rođeno je četvero djece.

Najpoznatija pjesma Al Bana i Romine je „Felicita'“ iz 1982. godine, s kojom su bili viceprvaci festivala talijanske kancone Sanremo, a dvije godine kasnije pobijedili su s „Ci sara'“.

Karijeru je u biti Al Bano započeo 1967. godine s pjesmom „Nel sole“, s kojom je bio finalist ljetnog glazbenog festivala Disco per l'estate. Prvi put je nastupio na sanremskom Festivalu 1968. sa pjesmom „La siepe“ (u alternaciji s američkom pjevačicom Bobbie Gentry), i dobio specijalnu nagradu kritike.

Al Bano i Romina

S Rominom je nastupao više od 25 godina, sve dok se kasnih devedesetih nisu razveli, što je razočaralo njihove fanove diljem Italije i šire, budući da su bili smatrani jednim od najljepših parova na talijanskoj glazbenoj sceni. Al Bano je potom oženio Loredanu Lecciso s kojom je dobio dvoje djece, ali je 2013., nakon šesnaest godina, ponovno počeo nastupati s Rominom, te i dalje zajedno nastupaju, a nastupa i samostalno. Nakon što se prije dvije godine razišao s Loredanom Lecciso, fanovi se nadaju bajci sa sretnim završetkom te da će Al Bano i Romina biti ponovno zajedno i u životu, a ne samo na pozornici, poput u njihovoj najpoznatijoj pjesmi „Felicita'“.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of