YOUNG DIRTY BASTARD UOČI SUBOTNJEG NASTUPA - WU TANG CLANA NA UMAŠKOM SEA STARU

SIN POKOJNOG OL' DIRTY BASTARDA: Glazba se prenosi u mojoj obitelji, ona je dio obiteljskog nasljeđa

| Autor: Mladen RADIĆ

Djevojka mi je iz Hrvatske. Znam da kod vas ima puno plodne zemlje * New York je opasan grad. Svi vas pokušavaju uloviti, slijeva i s desna, žele uzeti nešto od vas, pokušavaju vas uvaliti u nepriliku. Nije tako lako odrastati u takvom gradu

 

Wu Tang Clan smatraju se najvećim hip hop bendom svih vremena, a kako zvuče uživo moći će se čuti u subotu oko ponoći na Sea Star Festivalu u Umagu.

Ovih dana su na intenzivnoj turneji "Gods of rap"( Bogovi rapa) na kojoj nastupaju pred desetinama tisuća obožavatelja, pa premda ih put vodi kroz zapadnu i sjevernu Europu, samo radi umaškog Sea Stara promijenit će nakratko rutu i usmjeriti se prema Hrvatskoj, što će biti njihov drugi nastup u našoj zemlji.

Turneja "Bogovi rapa"

U povijesti glazbe i pop kulture malo je kolektiva koji mogu stati u istu rečenicu s Wu-Tang Clanom, pogotovo jer njihova glazba, stav i kreativnost zvuče svježe i uzbudljivo i za nove generacije. Turneja "Bogovi rapa" koja slavi 25 godina epohalnog izdanja "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)", zajedno sa sjajnim dokumentarcem "Of Mics And Men" i istoimenim EP-em, kao i nakon što im je rodni New York dodelio cijeli kvart na matičnom Staten Islandu pokazuju da 2019. bend i dalje dominira najjačim žanrom na planeti. U takvoj situaciji Exitov tim uspio je izboriti se da bend dođe na Sea Star festival.

"Nazvao sam njihovog agenta i objasnio da im je mnogo bolje da tih par dana između dva koncerta provedu na sunčanom Jadranu nego u skandinavskoj hladnoći i uz put prirede na Sea Staru, vjerujemo, najbolji koncert na čitavoj turneji", otkriva direktor Exita Dušan Kovačević. Pregovori su trajali jako dugo, međutim argumenti organizatora, izuzetan ugled kojeg Exit uživa među agentima i menadžmentima brojnih glazbenika te iskustvo i sjećanja na nastup koji je Wu-Tang imao na Petrovaradinskoj tvrđavi bili su izuzetno jaki aduti i prevagnuli su da Wu Tang Clan zapiše nov koncertni datum u Istri.

"U ovakvim situacijama potrebno je biti fleksibilan i razumjeti potrebe benda. Oni su izričito odbili putovati redovnim linijama, pa smo morali osigurati luksuzni VIP privatni jet. i to ne bilo kakav, već najluksuzniji moguć, kakvih u svijetu ima svega par stotina, s preko 50 mjesta u biznis klasi, predviđen za potrebe posebnih klijenata, s vrhunskom udobnošću i uslugom. Također, osigurali smo im vrhunsku produkciju s glavnih pozornica Exit festivala i superioran dizajn pozornice na kojoj će nastupiti, još napredniji nego prethodne godine", dodaje Kovačević.

Tata bi bio oduševljen

Uspjeli smo nakratko za razgovor uloviti Young Dirty Bastarda, sina pokojnog Ol' Dirty Bastarda, izvornog člana benda. Njegov sin sada je zamijenio oca u ovom kolektivu.

- Kako se osjećate zbog toga što je kvart u New Yorku nazvan po Wu Tang Clanu?

- Sjajno! Tata bi bio oduševljen, a i ja se osjećam odlično zbog toga.

- Kako je bilo odrasti u New Yorku, je li to zbilja toliko opasan grad kao što se može vidjeti u nekim vašim spotovima i pjesmama?

- New York je opasan grad. Svi vas pokušavaju uloviti, slijeva i s desna, žele uzeti nešto od vas, pokušavaju vas uvaliti u nepriliku. Nije tako lako odrastati u takvom gradu.

- Kako to da ste postali hip hoper, a ne neki kriminalac, kako to da ste odabrali glazbu kao svoju profesiju?

- Glazba se prenosi u mojoj obitelji, ona je dio obiteljskog nasljeđa. Osjećam se ispunjenijim kako vrijeme prolazi jer otkrivam stvari o sebi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater