PREDSTAVILI "MEANDRE" UZ STARE STVARI

PUTOKAZI: Svi smo uronjeni u vodu koja meandrira zavojima fizičke pojavnosti

| Autor: Mladen RADIĆ
(Mario GIGOVIĆ)

Sastav je nedavno objavio singl "TanTanatos", a osim predstavljanja novog materijala bila je to prilika da se publiku provede i kroz stare albume kao što su "Androida", "Porculan", "Mjesec" i "Nova zemlja" i podsjeti na neke stare hitove

Dvorište Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu preksinoć je iskorišteno kao pozornica za koncertno predstavljanje albuma riječkih Putokaza nazvanog "Meandri", a koncert je održan u organizaciji Kazališta Ulysses.

Stari i novi hitovi

Sastav je nedavno objavio singl "TanTanatos", a osim predstavljanja novog materijala bila je to prilika da se publiku provede i kroz stare albume kao što su "Androida", "Porculan", "Mjesec" i "Nova zemlja" i podsjeti na neke stare hitove. Osim novih pjesama na repertoaru su se tako našle i "Sve što jesi", "Naranča", "Tararajčica" i neke druge više ili manje poznate pjesme iz duge karijere sastava koji je poznat po pjevanju na različitim jezicima i dijalektima.

Za tu priliku čiste, izvježbane glasove mladih pjevačica su pratili akustični žičani instrumenti koje su svirali voditeljica sastava i autorica Miranda Đaković i Zoran Majstorović, koji je uz Iztoka Turka zaslužan za instrumentalne aranžmane, iako u pjesmama Putokaza ima elektronike koja je zastupljena i na novom albumu, no ti akustični aranžmani su ovako uživo ispali kako treba.

Osim glazbe, kod koncerta Putokaza važni su i kostimi, određeni rekviziti te scenski pokret. Scenski pokret osmislio je koreograf Benjamin Hrupački, a styling pjevača Igor Dobranić i Tajči Čekada.

Koncept

Ovo je koncert koji bi htio biti predstava, ali to nikada neće biti. Nije da u prošlosti već nisu pokušavali, no na to bolje da ne podsjećamo previše. Ipak, potrudili su se oko koncepta, određene ideje vodilje, pa se par puta tijekom koncerta čuje rečenica "Nitko ne voli pjevati o smrti...", koja pred sam kraj dobiva nastavak, svojevrsnu poantu koja glasi "...Ali svi smo uronjeni u vodu koja meandrira zavojima fizičke pojavnosti".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom