U SUBOTU U DVORIŠTU ROJCA

PREMIJERNI SOLISTIČKI KONCERTI: Nastupaju Nenad Sinkauz i Leo Beslać

| Autor: Mladen RADIĆ
Nenad Sinkauz (Snimio Dražen Smaranduj)

Nenad Sinkauz (Snimio Dražen Smaranduj)


Soundpainting platforma Pula 2022 predstavlja "2 u 1" - dva premijerna solistička koncerta koja će se održati u subotu u 21 sat u dvorištu Dnevnog boravka Rojca uz besplatan ulaz, a nastupit će Nenad Sinkauz i Leo Beslać.

Solo projekt Nenada Sinkauza "Ne No Not" bavi se midi mapirenjem električne gitare te njezinom ekstremnom zvučnom ekstenzijom. Kompozicije su originalno nastale na klasičnoj gitari zatim su dekonstruirane te rekonstruirane putem midija. Mapirani zvukovi variraju od field recordinga do sempliranih električnih i akustičnih instrumenata. U nekim trenucima gitara služi samo kao triger za unaprijed snimljene materijale dok ponekad isti prate melodijske i ritmičke fraze na instrumentu.

Foto

Leo Beslać (Snimila Stephany Stefan)

Leo Beslać premijerno uživo izvodi odabrane autorske kompozicije za jednog instrumentalista i asortiman sintetizatora zvuka, objavljenih ujesen 2021. na dugometražnom albumu "Osuarij" te novi, dosad nesnimljeni materijal. Repertoar većinom gravitira k ambijentalnoj i drone glazbi uz sporadične uplive starijih kompozicijskih tehnika i formi; drugim riječima, dramaturgija izvedbe programatski je pretpostavljena konvencionalnom notnom zapisu koji spomenutu izvedbu omeđuje. Album je u cijelosti dostupan na poveznici https://krvustolici.bandcamp.com/album/samodopadni-prilozi-za-utopiju-vol-3-osuarij.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini