"IDI TAMO GDJE JE LJUBAV"

POGLEDAJTE VIDEO / Grožnjan u spotu Gordane Marković

Grožnjan sam odabrala jer je jednostavno predivan, obožavam taj gradić, a povezana sam s njim i na još jedan način. Tamo sam 2013. godine pohađala jazz ljetnu školu Jazz is back!, kaže glazbenica Gordana Marković

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Gordana MarkoviĆ (Snimio Josip Ninković)

Gordana MarkoviĆ (Snimio Josip Ninković)


Zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavila je video za novi singl "Idi tamo gdje je ljubav", pjesmu koja se nalazi na njenom prvom samostalnom studijskom albumu "Obrisi". Videospot je sniman na lokacijama slikovitog Grožnjana i magičnih Fužina, što pjesmi daje posebnu vizualnu notu.

- Pjesma je nastala u suradnji s kolegicom Ivanom Lulić iz benda Auguste. Ona mi je poslala tekst krajem 2018. godine i odmah mi se svidio, uglazbila sam ga i odlučila da će se svakako naći na mom prvom samostalnom albumu, otkriva Gordana Marković te ističe kako joj je aranžman ove pjesme jedan od najdražih na albumu.

Na suradnju i nastanak pjesme svojim se dojmovima nadovezuje i Ivana Lulić, koja kaže: "Nakon jednog odmaka od rada u Augustama, nastala je pjesma 'Idi tamo gdje je ljubav'. Za razliku od prethodno napisanih iz vlastitog iskustva, ovo je bila prva pjesma u kojoj sam vježbala pisanje iz uloge. Pokušala sam prepričati jednu priču kroz postavljanje u tuđe cipele, ali zadržati dubinu odnosa, stvoriti posebnu atmosferu i napisati stihove po uzoru na sve one velike pjesme šezdesetih i sedamdesetih godina. Poznavajući Gordanin glazbeni senzibilitet, nadala sam se da bi mogla postati fatalna pjesma velikih melodija jer je otprve zazvučala izuzetno".

Videospot redateljski potpisuje Gordanin dugogodišnji suradnik Josip Ninković, a samu ideju dale su joj njene prijateljice Paula Garić i Zrinka Kunić. Uz Gordanu, u spotu se pojavljuje i glumac Matej Šarušić. O priči iza snimanja videa Gordana otkriva:

"Počeli smo u ranu zoru u Fužinama okruženi snijegom, a dovršili snimanje popodne u suncu okupanom Grožnjanu. Grožnjan sam odabrala jer je jednostavno predivan, obožavam taj gradić, a povezana sam s njim i na još jedan način. Tamo sam, naime, 2013. godine pohađala jazz ljetnu školu Jazz is back! I sjećam se kako sam tada tek smišljala što želim raditi s glazbom, pjevala sam uglavnom jazz standarde i nisam niti imala ideju da ću jednog dana snimati svoj autorski album...".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater