KAZALIŠTE ULYSSES

Ovoljetna sezona na Brijunima donosi čak osam koncerata. Hladno pivo, Pipsi, Vlatko Stefanovski, Urban...

Kazalište Ulysses sezonu otvara u subotu na Malom Brijunu spektaklom "Koza još ni krepala". Uz istarske glazbenike na koncertu će nastupiti i glavna Ulyssesova zvijezda Rade Šerbedžija

| Autor: Jurica Körbler
S obljetničkog koncerta Kazališta Ulysses 2020. godine  (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

S obljetničkog koncerta Kazališta Ulysses 2020. godine (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Čak osam koncerata na programu je ovogodišnje sezone Kazališta Ulysses koja počinje u subotu na Malom Brijunu spektaklom "Koza još ni krepala". Uz istarske glazbenike na koncertu će nastupiti i Rade Šerbedžija, glavna Ulyssesova zvijezda, glumac svjetske reputacije koji često nastupa i na koncertima. Za publiku iz Istre bit će to posebna prilika na kojoj će moći vidjeti najbolje što Poluotok sada ima na glazbenom polju, a Šerbedžija će biti 'slatki' dodatak, kojeg će Ulyssesova publika rado dočekati. Za sve stanovnike Istre su i povoljnije ulaznice, a kao i obično doživljaj je i brodom doći do Malog Brijuna te zatim do tvrđave Minor, na kojoj se izvode i dramske predstave ovog kultnog kazališta.

Inače, u toku ovogodišnje sezone bit će prilike i da ljubitelji glazbe dođu na svoje, jer će u petak 22. srpnja nastupiti Damir Urban, a dan poslije samostalni koncert imat će Rade Šerbedžija. Obojica su zaštitni 'znak' ovog kazališta, koje ima i na glazbenom polju vjernu publiku, pa će koncerti sigurno biti dobro posjećeni. Krajem mjeseca, 31. srpnja koncert će održati Matej Meštrović i Borna Šercar, a izvest će neke od najpopularnijih filmskih tema, obrade bisera klasične glazbe. Bit će to također svojevrsni glazbeni i scenski spektakl, uz mnogo iznenađenja, kombinacije glazbe i slikarstva. Riječ je o dvojici istaknutih glazbenika koji imaju uspješne karijere, a u posljednje vrijeme često nastupaju zajedno. Predstavljali su Hrvatsku i na Svjetskoj izložbi EXPO u Dubaiju, te na otvorenju Tvrđave sv. Ivan u Šibeniku. Mate Meštrović dobitnik je brojnih nagrada u svijetu i jedan od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni. Borna Šercar je bubnjar, skladatelj, slikar, pjesnik, također dobitnik brojnih nagrada, pa se s posebnim zanimanjem očekuje ovaj brijunski koncert.

Za 1. kolovoza najavljena je plesna predstava, kombinacija klavirskog koncerta "Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema", autora i redatelja Karla Hubaka. Autor kao pijanist u predstavi interpretira glazbu Sergeja Rahmanjinova, uz suvremeni ples. Bit će to zanimljiva kombinacija koncerta i plesa, uz dodatke stand-up komedije.

U kolovozu Ulysses priprema i koncert grupe Pips, Chips & Videoclips. Kultni zagrebački sastav, kažu i najvoljeniji u povijesti gradske rock scene, odgojio je generacije ljubitelja rocka. Objavili su niz albuma, a između ostalih poznati su po pjesmama "Gume na kotačima", "Na putu prema dolje", "Htio bi da me voliš", "Malena"…

U nedjelju 21. kolovoza na Malom Brijunu nastupit će Hladno pivo. Brijunski koncert će svakako biti izuzetno atraktivan i podsjetit će ljubitelje rocka na antologijske pjesme ovog benda.

Kao svake godine, sezona Ulyssesa bit će završena koncertom legendarnog gitarista Vlatka Stefanovskog, 30. kolovoza na Malom Brijunu. Ovaj virtuoz na gitari ima vjernu publiku i na Brijunima i svaki njegov koncert poseban je doživljaj.

Kazalište Ulysses ove će godine glazbi posvetiti posebnu pažnju, kao što je uostalom glazba važan segment i kod njihovih predstava. Čudesni ambijent tvrđave na Malom Brijunu bit će svakako i inspirativan za brojne glazbenike, ali i prijatelje Ulyssesa, koji će uz glazbu moći uživati i u brojnim predstavama kazališta, od starih uspješnica do premijere predstave "Tramvaj zvan čežnja".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini