KONCERT

Na platou novoobnovljenog Arheološkog muzeja Istre: JAZZISTRA ORCHESTRA I KRISTIAN TERZIĆ VEČERAS U PULI

Sedamnaesteročlani JazzIstra Orchestra ugostit će višestruko nagrađivanog klavirista iz Rovinja Kristiana Terzića, a zajedno će publiku odvesti u svijet Kristianove glazbe i big band zvuka

| Autor: Mladen RADIĆ
JazzIstra Orchestra (Snimio Dejan Štifanić)

JazzIstra Orchestra (Snimio Dejan Štifanić)


JazzIstra Orchestra večeras u 20 sati nastupa na platou ispred Arheološkog muzeja Istre, a u goste im dolazi rovinjski klavijaturist Kristian Terzić te će zajedno izvoditi njegove kompozicije aranžirane za ovaj jazz orkestar. Na platou novoobnovljenog Arheološkog muzeja Istre ovaj će sedamnaesteročlani orkestar publiku odvesti u svijet Kristianove glazbe i big band zvuka.

Brojne suradnje

Kristian Terzić je rođen u Puli, živi u Rovinju, a glazbom se profesionalno bavi od 16. godine te 1997. s prijateljima glazbenicima osniva autorski jazz-fusion sastav Combinate, s kojim kroz godine nastupa na više snimanja HRT-ove emisije "Vrijeme je za jazz" te na raznim jazz festivalima diljem Hrvatske i inozemstva. Paralelno djeluje kao studijski i live glazbenik te surađuje s raznim domaćim pop, rock i etno izvođačima (Gibonni, Massimo Savić, Nina Badrić, Divas, Tereza Kesovija...). Kao član kućnog sastava Đuboks banda, nastupa u televizijskoj emisiji "5 minuta slave", te na talent showu "Hrvatska traži zvijezdu" kao stalni član HTZ banda. Godine 2010. nastupa na Bliskom Istoku, na ceremoniji otvaranja i zatvaranja Drugih azijskih igara na plaži, u Omanu, kao član orkestra pod vodstvom dirigenta Alana Bjelinskog. Na području jazz glazbe surađuje s Marko Ramljak Bandom, Ninom Nimcem, Tamarom Obrovac… U pripremi je njegov prvi samostalni autorski jazz-fusion album na kojem gostuju mnogi domaći talentirani jazz glazbenici. Višestruki je dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije.

Glazbena ostavština Istre

JazzIstra Orchestra osnovana je okupljanjem mladih i školovanih istarskih glazbenika u jazz orkestar s ciljem razvoja profesionalnog jazz orkestra u istarskoj regiji. Ideja orkestra je i povezati Istru kao regiju suradnjom glazbenika iz hrvatskog, slovenskog i talijanskog dijela Istre. Tematski, JazzIstra Orchestra je kroz svoje programe uvijek nastojala obrađivati glazbenu ostavštinu iz istarskog podneblja počevši od tradicionalne glazbe pa preko rocka i alternativne glazbe do zabavne glazbe i jazza.

Ulaznica za koncert košta 40 kuna, a organizatori sugeriraju da se karte rezerviraju ili kupe unaprijed jer je zbog covid-mjera broj posjetitelja ograničen na 70. Pokrovitelji su Grad Pula, Istarska županija, Arheološki muzej Istre, Arena Hospitality Group i Puhački orkestar grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum