DC-u Rojc

Koncert grupa KBO! i Sake večeras u klubu Kotač

| Autor: Tea TIDIĆ
Grupa Sake

Grupa Sake


U Klubu Kotač u DC-u Rojc večeras će se održati koncert grupa KBO! i Sake te projekcija dokumentarca "Vlajternativa". Večer počinje u 20 sati projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma "VLAJTERNATIVA ITD." o najvećem i najhumanijem festivalu alternativne glazbe u ovom dijelu svijeta. U filmu se, između ostalih, pojavljuju Mrle, Hogar, M.O.R.T., Gumeni, Zdenko Franjić, Vinko Barić, članovi udruge Vlajter-Ego Benkovac i drugi.

"Vlajternativa itd." autorski je rad multimedijalnog obrtnika, repera, pisca, snimatelja, redatelja Ante Storića iz Šibenika. (Povremeni) tonski snimatelj filma je Marijan Kuvačić, autori fotografija su Ivan Buvinić iz Vlajter Ego Benkovac, a film je ostvaren 2022. godine u produkciji Suteren filma.

Film će se prikazati od 20 do 21 sat, a u 21 sat počinje koncertni program, te će koncertnu večer otvoriti dobro znani pulski punk rock sastav Sake. Sake djeluju od 2001. godine, a grupu čine gitaristi Semijan Giljanović i Jadranko Mićanović - Mićo, bubnjar Andrej Barac, pjevačica Andrea Sardoz i basist Mladen Miholić.

Nakon njih nastupa grupa KBO!, koja je osnovana 1982. godine u Kragujevcu, te su trenutno jedan od najstarijih aktivnih punk/HC bendova s ex-YU prostora. Bend nikada nije prestajao s radom, a ove godine obilježavaju jubilej, punih 40 godina neprekidnih koncertnih aktivnosti širom bivše Jugoslavije i Europe, kao i studijskog rada iza čega je i 14 objavljenih studijskih albuma. Grupu KBO! danas čine frontman i osnivač benda, pjevač i gitarist Saša Vujić Vuja, zatim bubnjar Vojin Ratković Voja i gitarist Ivan Ivezić Iveza.

Ulaznica za projekciju filma i koncert je 50 kuna, a kako kažu organizatori - "za dječake i djevojčice do 25 godina upad će biti na 50 popusta što bi značilo 25 kuna".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of