Tradicionalni nastup

Gustafi najavljuju štalu svih štala za Martinje u Boogalou

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Gustafi

Gustafi


"Malo je onih fešti za koje se sigurno zna da će biti baš dobre, a jedna od njih je svakako Martinje u zagrebačkom Boogalou kada nastupaju Gustafi", najavljuju organizatori koncerta koji će se dogoditi 12. studenog.

Iz Boogaloa Zagreb ističu da je riječ već o šestom koncertu kojeg Gustafi na istom mjestu održavaju za Martinje te dodaju da je to "već više nego uigrana kombinacija". Gustafi pak najavljuju "štalu svih štala za Marinje".

Gustafe su 1980. u Vodnjanu osnovali Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin pod imenom Gustaph i njegovi dobri duhovi. Krajem te godine, točnije 27.prosinca 1980. održavaju u Vodnjanu prvi javni nastup i taj dan od tada slave kao svoj rođendan. Prvi od svojih 11 albuma, objavili su pet godina kasnije. Gustafi su prepoznatljivi po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom, te se smatraju jednima od glavnih predstavnika ča-vala. Od originalne postave u bendu su ostali do danas autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarist Edi Maružin, i bubnjar Čedomir Mošnja.

S albumom "F.F." godine 2007. su osvojili nagradu Porin za najbolji rock album. Svoj posljednji studijski album "Maneštra" objavili su u prosincu 2015. godine.

Ulaznice za ovaj zagrebački tradicionalni koncert Gustafa se mogu već po pretprodajnoj cijeni kupiti preko sustava Entrio. Prema najavi, osim u pjesmama i atmosferi koju stvaraju Gustafi, posjetitelji će moći uživati i u najfinijim sortama vina po akcijskim cijenama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum