NAJNOVIJEKONCERTNO FINALE CIKLUSA "FAME"

Eminentni jazz glazbenici Timo Lassy i Adriano Bernobić ove subote u Galeriji Cvajner

| Autor: Tea TIDIĆ
Timo Lassy

Od 21 sat kreće koncert na kojem će jedinstvenu glazbenu mješavinu jazza i najrazličitijih žanrova upotpunjenu s brojnim momentima improvizacije predstaviti dva jazz virtuoza svjetskog glasa

Ove subote u pulskoj Galeriji Cvajner održava se večer za sve ljubitelje jazza - pod nazivom "Fame", od 21 sat kreće koncert na kojem će jedinstvenu glazbenu mješavinu jazza i najrazličitijih žanrova upotpunjenu s brojnim momentima improvizacije predstaviti dva jazz virtuoza svjetskog glasa - eminentni finski saksofonist Timo Lassy i dobro znani pulski bubnjar s međunarodnom karijerom Adriano Bernobić.

Ovime Galerija Cvajner zatvara još jedan ciklus Ame manifestacija, a kako navode organizatori, "s obzirom da je ovaj put u pitanju live nastup velikih glazbenika, ime eventa je simbolično Fame".

Uvertiru u koncertnu večer priredit će Ivan i Borut koji će "zašpilati nekoliko uvodnih ploča", a koncertni program donosi djelić svjetske jazz kreme - Timo Lassy i Adriano Bernobić etablirani su glazbenici koji su surađivali s brojnim glazbenicima diljem svijeta, stoga je ovaj koncert u Galeriji Cvajner prava prilika za uranjanje u jazz avanturu pod vodstvom dvoje vrsnih znalaca i virtuoza.

Adriano Bernobić je itekako dobro znan na ovim prostorima, gdje surađuje s brojnim glazbenicima, a Timo Lassy je jedan od poznatijih finskih jazz glazbenika, koji kao frontman, saksofonist i skladatelj predvodi svoj Timo Lassy Band. Diplomirao je na Sibelius Akademiji te na amsterdamskom Konzervatoriju, često je surađivao s raznim sastavima i glazbenicima, a valjda napomenuti da je i jedan od predstavnika nove generacije finskih glazbenika koji su osnovali The Five Corners Quintet, koji je znan po tome da su jazz vratili na plesne podije, što im je priskrbilo publiku diljem svijeta.

Zadnje desetljeće pretežno se posvetio solo karijeri i nastupima sa svojim sastavom, a njihovu glazbu kritičari opisuju kao "nešto drukčiji kvalitetan swinging jazz". Objavio je šest albuma na kojima je surađivao s renomiranim glazbenicima, a upravo najnoviji album, "Moves", ovjenčan je brojnim nagradama i priznanjima, između ostalih i nagradom Emma (finska inačica nagrade Grammy) za Jazz album godine 2018.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam