SLOVENSKA PREMIJERA

Dokumentarac Andreja Korovljeva: "TUSTA" u ponedjeljak u Ljubljani

| Autor: Mladen RADIĆ
Iz filma "Tusta" (Anamarija Vartabedijan)

Najnoviji film zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva "Tusta" o frontmenu KUD Idijota Branku Črncu Tusti slovenskoj publici premijerno će se predstaviti u Ljubljani u ponedjeljak u 19 sati u Slovenskoj kinoteci.

U programu svečane premijere sudjelovat će redatelj i scenarist Andrej Korovljev i producent Nenad Puhovski, članovi banda Diego Bosusco Ptica i Nenad Marjanović Fric, Zoran Predin, koji je sudjelovao u filmu te Igor Vidmar, koji je organizirao legendarni nastup Idijota s Ramonesima.

Biografskim filmom "Tusta", Korovljev je ovjekovječio priču o slavnom frontmenu KUD Idijota i čovjeku čiji je utjecaj prelazio granice glazbenog diskursa formirajući slobodarsku društvenu svijest, ali i priču o političkoj povijesti koja se iščitava u ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata. Film je nastao u koprodukciji Wake Up Films (Srbija), Award Film & Video (Sjeverna Makedonija) i Zagreb Film (Hrvatska), sniman je gotovo pet godina i uključuje razgovore s istaknutim rock kritičarima poput Petra Janjatovića i Dragana Kremera te glazbenicima Zoranom Predinom, Damirom Urbanom, Sejom Sexonom, Dušanom Kojićem-Kojom i mnogim drugima. Intiman i osoban prikaz Tuste kroz prizmu obiteljskog čovjeka i prazninu koja je ostala nakon njegovog preranog odlaska u filmu donose njegovi najbliži.

Nakon Ljubljane, film kreće na turneju u sustavu kina Cineplexx u Mariboru i Celju te nezavisnim i art-kinima diljem Slovenije, a sve informacije o prikazivanju filma mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici filma.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini