SVJETSKE ZVIJEZDE U PULSKOM RADIJSKOM ETERU

BUBNJAR MACHINE HEADA I BASIST FAITH NO MOREA NAJAVILI EMISIJU NA RADIO MAESTRALU "Time Killers" spojili pulske entuzijaste i američke glazbene legende

| Autor: M. RADIĆ
Animiranu najavu emisije potpisao je Sale Undertoon

Emisiju "Time Killers", koju vode Željko Herceg i Marijan Quaranta, ekskluzivno su podržale dvije glazbene legende - Chris Kontos, bubnjar grupe Machine Head i Billy Gould, basist slavnih Faith No More. Najavu za ovu emisiju napravio je Sale Undertoon u stilu svojih prepoznatljivih crtanih animacija, a cijeli projekt realiziran je u manje od 24 sata

 

Četvrta emisija "Time Killers" za ljubitelje rocka, metala, techna i sličnih pravaca, emitirana na programu Radio Maestrala, bila je zaista posebna. Svojim glasom "Time Killerse" ekskluzivno su podržale dvije glazbene legende - Chris Kontos, bubnjar grupe Machine Head i Billy Gould, basist slavnih Faith No More, a najavu za ovu emisiju, emitiranu u četvrtak, napravio je Sale Undertoon u stilu svojih prepoznatljivih crtanih animacija. Zahvaljujući spoju entuzijazma i profesionalizma, kao i prednostima suvremenih komunikacijskih kanala, cijeli projekt realiziran je u manje od 24 sata.

"Time Killers" vode Željko Herceg i Marijan Quaranta. Quaranta vodi i Incognito Agency za organizaciju koncerata, a prije pet godina razmišljao je o tome da dovede Faith No More u pulsku Arenu. Preko bubnjara Dubioze Kolektiva Senada Šute javio se Gouldu i već nakon pola sata dobio odgovor.

- Rekao mi je da zna za pulsku Arenu i da bi volio tu svirati, ali da to ne ide tako, jer ipak je to veliki biznis, na što on ne može previše utjecati, priča Quaranta. Od koncerta nije bilo ništa, no on i Gould ostali su u kontaktu, a na kraju se i sprijateljili.

Prošle srijede navečer Quaranta je radio pripremu za emisiju te su se Faith No More našli na playlisti, te se sjetio da bi bila dobra ideja da pozove Goulda i zamoli ga da snimi najavu. Gould je odmah pristao.

Što se tiče bubnjara Machine Heada Chrisa Kontosa s njim je Quaranta također u kontaktu putem Facebooka. Sredinom devedesetih Quarantini pulski prijatelji otišli su na koncert u Klagenfurt na kojem su Machine Head, tada još potpuno nepoznati, bili predgrupa Slayeru, i tu su se sprijateljili s njima. Quaranta je poslao Kontosu fotografije s tog koncerta i ovaj se oduševio, a onda su i njih dvojica postali prijatelji. Kontos je inače svirao samo na prvom albumu benda "Burn my eyes", a koji je Quaranti jedan od najdražih metal albuma. Prošle godine ta se postava ponovo ujedinila da bi proslavila 25. godišnjicu albuma te su nastupili u Padovi gdje je Quaranta osobno upoznao Kontosa i ostatak benda s kojim su se on i prijatelji družili do jutra.

To poznanstvo iskoristio je da Kontosa kontaktira u srijedu iza ponoći po našem vremenu i odmah dobio pozitivan odgovor i Kontosov snimljeni glas za emisiju.

Na koncu je Quaranta u cijelu priču uključio pulskog crtača i animatora Saleta Undertoona (Saša Đuračić) te ga zamolio da nešto na brzinu napravi, da spoji audio sa slikom, jer je do emisije ostalo manje od 16 sati. Sale, međutim, nije samo odradio posao nego se, profesionalac kakav je, potrudio i napravio video koji savršeno pristaje cijeloj priči.

Pitanje je hoće li se "Time Killers" nastaviti jer se Herceg vraća vođenju Cyber caffea, nakon što malo popuste mjere karantene, kao i hoćemo li jednom vidjeti Faith No More u Puli? Quaranta odgovora jednim "možda", jer osim što se radi o velikom organizacijskom zalogaju, pandemija virusa zaustavila je sve koncertne događaje pa su tako i Faith No More morali otkazati europsku turneju.

Machine Head se opisuju kao jedan od pionira novog vala američkog heavy metala 90-ih koji su stekli vjernu publiku, pogotovo u Europi. Faith No More u pravilu se stavlja u područje rocka i metala iako je njihov stil malo teško precizno odrediti, no zato su njihovi hitovi poput "Epic", "From out of nowhere", "A small victory" ili "Evidence" ostavili traga na sceni 80-ih i 90-ih godina. Krist Novoselic ističe Faith No More kao jedan od bendova koji su "utabali put za Nirvanu".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini