NAJNOVIJENA MALOM BRIJUNU

AMIRA MEDUNJANIN: Hipnotizirajući glas i moćan prijenos emocija

| Autor: Chiara BILIĆ
(Matija Djanješić/CROPIX)

Obradom "Nokturna" ("Ne dam vjetru da te dira") Olivera Dragojevića, koju je otpjevala u s gitaristom Antom Gelom, kraljica sevdaha Amira Medunjanin u prepunoj je Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u subotu završila svoj dvosatni koncert u sklopu 19. sezone Kazališta Ulysses.

Iako je na Brijunima nastupila nekoliko puta, ovo joj je bio drugi nastup nakon što je zadnji put, prije četiri godine, kako je naglasila u nekoliko navrata tijekom koncerta, "pala čim je sišla s broda, da bi je poslije koncerta umalo zaboravili na otoku".

Upravo je Amirin humor, prisutan tijekom cijelog nastupa, u kombinaciji s lakoćom komunikacije s publikom, unikatnim izričajem, hipnotizirajućim glasom i moćnim prijenosom emocija, osvojio mnoštvo stiješnjeno na tvrđavi.

Popularna bosanskohercegovačka pjevačica izvela je nekoliko pjesama s najnovijeg albuma "Ascending", kao i poznate sevdalinke te neslužbenu sarajevsku himnu za koju je zatražila da svi pjevaju uglas "Kad ja pođoh na Bembašu".

Osim Gela na gitari, Amiru su u izvedbi pratili Zvonimir Šestak na kontrabasu, Monika Šolman i Dora Maganić na violinama, Sara Parađiković na violi te Lana Lucija Horvatić na violončelu. Jednu je sevdalinku, uz prisustvo Rade Šerbedžije, otpjevao i fažanski slavuj Erik Balija, koji je izvedbom rasplakao Amiru.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam