besplatan koncert

Slavna talijanska pjevačica nastupa u Umagu

| Autor: Glas Istre
(Snimio: Slaven Stanislav Babic/Pixsell)

(Snimio: Slaven Stanislav Babic/Pixsell)


Grad Umag će 31. srpnja u 21 sat na Trgu Slobode ugostiti Cristinu D'Avenu, legendarnu pjevačicu uvodnih špica animiranih filmova koji su godinama osvajali male ekrane talijanske televizije. Njezin nadolazeći nastup rezultat je uspješne suradnje između Narodnog sveučilišta u Trstu i Grada Umaga, koji će i ovog ljeta ponuditi bogat kulturno-zabavni program.

"Kao dio brojnih aktivnosti i inicijativa koje naša ustanova organizira uz podršku Regije FVG za pripadnike talijanske nacionalne zajednice u Sloveniji i Hrvatskoj, ove godine s ponosom dovodimo u Umag etabliranu TV zvijezdu koja je postala neosporna i omiljena ikona među našim sunarodnjacima svih dobnih skupina", naglasio je potpredsjednik Narodnog sveučilišta u Trstu, Paolo Rovis, tijekom tiskovne konferencije održane u četvrtak, 23. svibnja u Umagu, na kojoj je predstavljen besplatni koncert slavne talijanske izvođačice.

(Foto: Festum/Grad Umag)(Foto: Festum/Grad Umag)

"Današnja tiskovna konferencija nije sazvana slučajno", objasnila je zamjenica gradonačelnika Grada Umaga Floriana Bassanese Radin. "Današnji dan predstavlja poseban trenutak za Umag i sve njegove građane. Osim što slavimo zaštitnika grada, Svetog Peregrina, s oduševljenjem najavljujemo i koncert zvijezde koja je bila i još uvijek jest uzor mnogim generacijama. Ovaj će događaj zasigurno biti biser bogatog ljetnog programa i jedinstvena prilika za upoznavanje glazbenog opusa Cristine D'Avene."

Ravnateljica ustanove FESTUM, Larisa Gasperini, izrazila je zahvalnost Narodnom sveučilištu u Trstu za izvrsnu suradnju ostvarenu posljednjih godina, što je Umagu omogućilo nastupe poznatih izvođača kao što su Fausto Leali, Ivana Spagna, Pupo, Red Canzian, Tullio de Piscopo i, na kraju, Cristina D'Avena.

"Odrasla sam uz note i glas Cristine D'Avene, i za mene je prava čast dočekati u Umagu ovu legendu malih ekrana i njezin sastav, Gem Boy. Glazba Cristine D'Avene već desetljećima povezuje ljude stvarajući nezaboravne uspomene, tako da sam izrazito sretna što će nastupati uživo na našem glavnom trgu", zaključila je Gasperini pozivajući sve zainteresirane na koncert.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of