dvadeseti festival "viva la pola"

U dvorište Rojca stižu legendarni njujorški hardcoreovci "Sick Of It All": "Ushićenje je veliko, Pula će gorjeti"

| Autor: Mladen Radić / Glas Istre
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Dvadeseti festival »Viva La Pola!« održat će se 12. srpnja u dvorištu Rojca, a glavne zvijezde legendarni su njujorški Sick OF It All, kojima će ovo biti prvi nastup na ovim prostorima. Uz njih nastupit će Po Metra Crijeva, Stepped Out, Krešo i Kisele Kiše, FM-13 te DJ Sosa.

- Jedno od najčešćih pitanja posjetitelja je bilo: ‘Je li je moguće do dvadesetog izdanja zaokružiti veliku četvorku, svjetski najpoznatijih New York hardcore/metal bendova?’ Nakon Biohazard, Agnostic Front i Madball, u Puli konačno i legendarni Sick Of It All. Ushićenje je veliko i već sada znamo, da će uz odlične predgrupe, Pula, u petak, 12. srpnja jednostavno gorjeti!, poručuje organizator Zlatko Gotovac.

Sick Of It All

Sick Of It All su globalno najpoznatiji i jedan od najdugovječnijih NYHC bendova, kao i bend s najviše prodanih nosača zvuka u tom žanru. Svoje početke bilježe 1986., u zlatno doba njujorškog hardcorea, kada su u Queensu nastali kao odraz iskonske želje za stvaranjem jedne iskrene priče, energičnog zvuka, želeći biti što bliže svojoj publici i fanovima koji ih vjerno prate na tom putu.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Od legendarnog debi albuma »Blood, Sweat & No Tears« iz 1989., preko HC klasika »Just Look Around« (1992.) do albuma »Scratch the Surface« iz 1994., prvi za veliku etiketu »East West Records« i legendarnih singlova »Scratch the Surface« i »Step Down«, Sick Of It All su svakim novim albumom (uz posljednji »Wake The Sleeping Dragon!«) donosili iskorak dalje, predstavljajući kako uvijek imaju nešto novo za reći.

Na prijelazu iz osamdesetih u devedesete, popularnost Sick Of It All na hardcore/metal sceni postaje sve veća, i bilježe headlining nastupe na turnejama i festivalima uz Sepulturu, Napalm Death, Korn i dr., prolazeći mnoge dijelove svijeta, šireći glas i stvarajući sve veću bazu fanova, da bi najveći uzlet u popularnosti ostvarili sredinom devedesetih, zadržavši svoje mjesto do današnjih dana kao jedne od glavnih perjanica hardcore punk/metal glazbe.

Sick Of It All su trenutno na prvom dijelu europske turneje i uz rasprodane koncerte, ovo ljeto će nastupiti i na najvećim festivalima. Za premijerni nastup u Puli, najavljuju presjek najboljeg iz dosadašnje karijere. Sick Of It All već 31 godinu djeluju u istom sastavu: Lou Koller – glavni vokal, Pete Koller – gitara, pozadinski vokali, Craig Setari – bas, pozadinski vokali i Armand Majidi – bubanj, što bend čini iznimno iskrenim, uigranim i homogenim.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Šesteročlani Po’ metra crijeva nastali su 2003. kao projekt bendova One Piece Puzzle i Hesus Attor, razvijajući se pod utjecajem tradicijske glazbe sjevernojadranskog primorja i metala uz inspiraciju iz istarskih legendi, mitova i priča. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare i bubnjeve dominiraju sopile. Po’ metra crijeva su velika atrakcija uživo, glazbenim i vizualnim identitetom nametnuli su se kao najcjelovitiji hrvatski metal bend.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Splitski hardcoreovci Stepped Out objavili su četiri uratka koja se mogu naći na bandcampu, a nastupali su diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije, u sklopu koncerata i festivala s velikanima kao što su Agnostic Front i dr. Poznati su po iznimno energičnim live nastupima, uz odličnu komunikaciju s publikom.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Krešo i Kisele Kiše iz Rijeke se odlikuje dinamičnošću, punk rock izričajem oplemenjenim brass sekcijom te izravnim tekstovima koji kroz zafrkantski pristup zadiru i otvoreno progovaraju o mnogim temama današnjeg vremena.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Objavili su tri studijska i jedan live album, a 2020. objavljena je prva polovina albuma »Musik für Idioten«, dok se na drugoj i dalje radi.

Pulski FM – 13 se kreće u vodama alter rock, grunge zvuka a u kratkom vremenu, premda je riječ o mladom bendu, se prometnuo u jedan od istaknutijih predstavnika tog žanra na ovim prostorima.

Ulaznice već u prodaji

»Viva La Pola!« donosi i DJ program u izvedbi DJ-a Sose, uz najbolje iz svijeta hardcore/metal glazbe. Vrata se otvaraju nešto prije 19 sati, što je poziv svima da dođu na vrijeme, izbjegnu gužvu te poprate kompletan program ovogodišnjeg izdanja. Dvadeseti Viva La Pola!, organizatori posvećuju prerano otišlim prijateljima - Alexu Bijažiću i Davoru Raljeviću.

Ulaznice u pretprodaji mogu se u Puli kupiti Caffe baru Scandal Express, Caffe baru La Resistance, Klubu Kotač, Activi Travel i na štandu Saleta Verude. U Rijeci u Dallas Music Shopu i u Zagrebu u Dirty Old Shopu te preko sustava entrio.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter