Nagrađivana labinska glazbenica

Dina Rizvić predstavlja album "Iz sjene"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Dina Rizvić

Dina Rizvić


Dina Rizvić, mlada labinska glazbenica s londonskom adresom sutra će objaviti album „Iz sjene“ kojeg je najavila spotom „Ne drži me u mraku“. Rizvić je pažnju šire javnosti privukla prošle godine osvojivši prestižnu nagradu „Hollywood Music in Media Award u Los Angelesu za svoju skladbu Imaginarium. Nagrada se dodjeljuje za originalnu glazbu u audiovizualnim medijima iz cijelog svijeta u kategoriji Novi skladatelji, a na listama pobjednika i nominiranih nalaze se velika imena kao što su Billie Eilish, Hans Zimmer, Jennifer Hudson, John Legend, Elton John i mnogi drugi. Protekla dva singla "Tu" i "Pronađi me" našli su se na prvom mjestu top20 ljestvice na HR radiju. Na novom albumu Rizvić je napisala, otpjevala, odsvirala, snimila, miksala i producirala, a objedinjuje njen rad u posljednjih nekoliko godina.

- Album "Iz sjene" je moj unutarnji svijet bez filtera kojeg sam stvarala zadnjih par godina većinom iz proživljenih trenutaka. Svaka pjesma je drukčija, ali cijelu priču osim emocionalnog ogoljenja obilježava moj put prihvaćanja i stavljanja u fokus ideju progresa umjesto savršenosti kojoj svi na neki način težimo. To je nešto na čemu ću vjerojatno cijeli život raditi, a ovaj album je podsjetnik u vremenu, rekla je Dina.

Rizviće je već sa 16 godina potpisuje prvi izdavački ugovor s hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records i objavljuje svoj prvi kantautorski pop album Bez poraza. Dvije godine kasnije seli u Boston gdje je diplomirala na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music u smjeru suvremene kompozicije i produkcije.

Godine 2018. izdaje album „Miracles"s jazz orkestrom HRT-a za koji je skladala, aranžirala, odsvirala i otpjevala svoj opus za big band, a 2021. godine objavljuje svoj prvi engleski EP Waves koji je prošao zapaženo na BBC Radio Music Introducing London.

Do sada broji suradnje s mnogim glazbenicima, orkestrima i dirigentima kao što su Boško Petrović, Josipa Lisac, HRT jazz orkestar, RTS Big Band, Alan Bjelinski i brojni drugi. Također surađuje s audio inženjerom i sedmerostrukim dobitnikom nagrade Grammy Brianom Vibbertsom u čijem su portfelju slavni glazbenici kao Michael Jackson, Elton John, Chick Corea, Tony Benett, da spomenemo samo neke od njih.

Obrada poznate pjesme "Superstition" koja se također nalazi na novom albumu, rezultat je suradnje s londonskim audio inženjerom Olliejem Dowom koji je je radio sa svjetski poznatim glazbenicima poput Due Lipe, Pata Methenya i Jamesa Blunta, a pjesmu "Zauvijek zajedno" pisala je s hrvatskom pjevačicom i kantautoricom Lelom Kaplowitz. "Samo ti" miksao je Taisuke Kimura, a cijeli album masteriran je u Japanu.

Dina trenutno živi u Londonu gdje je studirala audio produkciju na University of Westminster, a također radi i kao producentica, aranžerka, skladateljica glazbe za televizijske, radio i filmske medije, te surađuje i nastupa internacionalno s grupom SkyBridge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater