PULSKE LEGENDE

U novom projektu na glazbenoj sceni: Macola Sindikat predstavlja "Woodstock Balun"

| Autor: Mladen Radić
Đole Macola, Walter Hrovat, Željko Đikić Đika

Đole Macola, Walter Hrovat, Željko Đikić Đika


"Pažnja, pulska policija je uhitila dva okorjela bubnjara koja su ispitana i odmah su propjevali. To su Đole Macola i Đika Sindikat", tako počinje pjesma "Woodstock Balun" novoformiranog pulskog trija Macola Sindikat sačinjenog od pulskih glazbenih legendi. U bendu su tri poznata pulska bubnjara Đole Macola, Đika Sindikat, odnosno Željko Đikić Đika i Walter Hrovat.

Autor teksta i glazbe za "Woodstock Balun" je Walter Hrovat, bivši bubnjar koji sada radi svoje pjesme, a za "Woodstock Balun" kaže da je kombinacija istarskog melosa, rocka i rapa, a ima i elemenata baluna.

- Drago mi je da je Đole uključen u to, on je oličenje rocka pulske scene, i šire. Baš sam osjetio da je to pjesma za njega, kaže Hrovat koji je autor aranžmana uz Maura Giorgija za kojeg kaže da je pjesmi dao svoj "magični touch", a kod Maura u studiju je pjesma i snimljena.

"Woodstock Balun" označava i prvi put u skoro 50 godina karijere da je Đole Macola zapjevao, iako kaže da ne voli čuti svoj glas, no Hrovat je jako zadovoljan kako je Macola obavio taj svoj dio pjevačkog odnosno reperskog posla. Uostalom, i Livio Morosin u čijem bendu Đole Macola svira mu već 20 godina govori da bi trebao početi pjevati.

Pjesma je to o jednom Istrijanu koji je nekad davno plovio svjetskim morima, slušao Radio Luxembourg i koji se jednog dana iskrcao i završio na Woodstocku, legendarnom festivalu održanom u SAD-u 1969. na kojem su se okupila neka od najvećih imena rocka tada, a neki od tih izvođača se spominju u pjesmi.

Idući tjedan pjesma će se čuti na najmanje pet radio stanica a to su Radio Rijeka, Radio Istra, Radio Pula, Radio Maestral, Radio Rovinj i Medulin FM. To je ono što se za sada zna, kažu iz Macola Sindikata te najavljuju da je u pripremi i spot koji će prikazati TV Nova.

- Imali smo probe, bile su ležerne i nikada se nisam tako dobro zabavljao. Mislim da se to osjeti u pjesmi. Pjesma ima priču, s jedne strane smo ozbiljno pristupili svemu tome, ali mislim da se osjeti i taj jedan ležerni pristup, ističe Hrovat.

Ovo je tek početak jedne nove priče, jer ova trojica okupljena u Macola Sindikatu nastavljaju raditi na novoj Hrovatovoj pjesmi na kojoj će Đole i Đika opet pjevati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater