ISTARSKA NAVIJAČKA HIMNA ZA MUNDIJAL 

Alen Vitasović: Pjesma će još više saživjeti jer tek je počelo. Kada postanemo svjetski prvaci, bit će lako

| Autor: Mladen RADIĆ
Sponza, Ricchiuto, Vitasović, Krajcar i Giorgi (snimio Denilo MEMEDOVIĆ)

Sponza, Ricchiuto, Vitasović, Krajcar i Giorgi (snimio Denilo MEMEDOVIĆ)


Nešto više od tjedan dana pred početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, danas je u Ožujsko pubu Zaobilaznica u Puli novinarima predstavljena navijačka pjesma "Milijuni srca", koju izvode Valerio Ricchiuto i Alen Vitasović. Za pjesmu je snimljen i spot koji do sada pregledan više od 66 tisuća puta, a svjetsko prvenstvo još nije ni počelo.

Zato je Daniel Sponza, poznati pulski novinar, optimistično prognozirao da će pjesma biti veliki hit.

Novinarima su se predstavili glavni akteri pjesme, a osim Ricchiuta i Vitasovića kao izvođača tu su bili skladatelj pjesme Bruno Krajcar te aranžer Mauro Giorgi.

Vitasović, Ricchiuto i suradnici (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Pjesmu su otpjevali Alen Vitasović i Valerio Ricchiuto (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

- Kritike na pjesmu su pohvalne, koliko sam čuo do sada. Pjesma je izvanredna. Bruno me zvao, Valerio me zvao, da imaju pjesmu na tekst Ante Majića. Pristao sam jer volim Hrvatsku i nogomet, a Valerio je mlad pjevač koji ima veliki potencijal. Tu je i Mauro Giorgi, koji je moj aranžer već godinama i moj kum Bruno Krajcar. To je sinergija koja je morala uspjeti. Ta pjesma će još više saživjeti jer tek je počelo. Kada budemo svjetski prvaci, onda će biti lako, smijući se komentirao je Vitasović.

Ricchiuto ističe da su dali sve od sebe i od samog početka su svi jako "ušli" u tu pjesmu.

- Kada krene svjetsko prvenstvo nadajmo se da će Hrvatska postizati što bolje rezultate i pjesma će se više vrtjeti u medijima te će doći do naših nogometaša. Mi se direktno njima obraćamo, direktno njih bodrimo da ih to "digne" i da postignu što bolji uspjeh na svjetskom prvenstvu, kaže Ricchiuto.

Ante Majić iz Splita nije mogao doći na predstavljanje, ali je zato poslao jedan mail u kojem je istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo što je sudjelovao kao autor teksta u stvaranju, kako kaže, jedne jako lijepe navijačke pjesme za koju se nada da će dugo trajati.

Bruno Krajcar je "Milijune srca" uglazbio, s tim da mu to nije prva navijačka pjesma na kojoj je radio.

- Prva je bila himna za NK Istru "Forza Istra", a što se tiče reprezentacije bila je to pjesma "Hrvatska" nastala za svjetsko prvenstvo u Brazilu, koja je bila i službena himna hrvatske nogometne reprezentacije u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade. Međutim, ovo je sasvim nešto drugo. Mi smo prije četiri godine postali svjetski doprvaci i posebno mi je zadovoljstvo bilo kad me nazvao Valerio i rekao da je dobio tekst Ante Majića za koji je on sam htio da ga uglazbim. Čim sam ga pročitao vidio sam odmah da tekst ima potencijal da se uglazbi u jednu nogometnu navijačku pjesmu koja može zaživjeti, rekao je Krajcar, dodavši da se odmah sjetio i Alena za vokalnu suradnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater