"ROCK 'N' PULA"

Na pulskoj TV Novi počinje treća sezona serijala autora Damira Burića ZADNJA SEZONA POVIJESTI PULSKOG ROCKA

| Autor: Zoran ANGELESKI

Sezonu u nedjelju u 20 sati otvara priča o fažanskoj grupi Đavoli * Veliko finale trebalo bi biti 15. prosinca 2021. godine, ali do daljnjeg neka to ostane 'javna tajna', kaže nam Burić. Uz njega, ekipu TV Nove čine snimatelji Zoran Burazerović, Anri Deronjić, Zlatko Pančić i Sven Jurman te montažer Bojan Prusac

Treća i završna sezona serijala Rock'n'Pula, pričom o fažanskoj grupi Đavoli, počinje se u nedjelju 16. veljače u 20 sati na pulskoj TV Novi. Završni ciklus ove vrijedne priče o povijesti pulskog rocka autora Damira Burića - svojedobno jednog od urednika pulskog izdanja Poleta, organizatora koncerata i menadžera, kasnije pulskog radijskog novinara - nastavlja se u nedjelju tamo gdje je lani stala, a kronološki će završiti u sadašnjem vremenu.

Novih 18 epizoda serijala

Idućih nedjelja kao akteri pulske rock scene scene uslijedit će Zoran Mučić Debac, Saša Petković, Arsen Pliško (Deboto), Ivan Kraljević, Dusty Miller/East Rodeo, Popeye, Valter Milovan, Saša 21, Sake, Franko Krajcar, Dario Marušić, Oliver Kovač, Radio Aktiv, Aeon, The Bleeding, Anger, Trio NLV, nemanja i The Chweger. Epizode će biti reprizirane srijedom od 21.30 sati. Prva sezona ovog vrijednog dokumenta vremena imala je 22 epizode, druga 18, koliko ima i zadnja sezona. Burić je predvidio na koncu i vlastiti autorski zaključak kao svojevrsnu odjavu serijala Rock'n'Pula, iako to neće biti i kraj projekta.

- Veliko finale trebalo bi biti 15. prosinca 2021. godine, ali neka do daljnjeg to ostane 'javna tajna', kazao nam je Burić. Uz voditelja Burića, ekipu TV Nove čine snimatelji Zoran Burazerović, Anri Deronjić, Zlatko Pančić i Sven Jurman te montažer Bojan Prusac.

Pulski rock rođen 15. 12. 1961.

Pulski rock rođen je u petak, 15. prosinca 1961. godine, i to u 20 sati u tadašnjem Narodnom kazalištu. Natjecalo se pet orkestara: Arena, Neven, Plavi, Rio i Romby. Publike je bilo puno više no stolica. Romby su pjesmama "Harlem Nocturne", "Too Much Tequila", "Il Ribelle", "Passion Flower" i "When the Saints Go Marching In" osvojili nagrade publike te medija (Glas Istre, Novi list i Radio-stanica Pula), koji su ocjenjivali najoriginalniju interpretaciju i izbor kompozicija.

Na pisanje povijesti pulskog rocka Burića je još krajem 1980-ih nagovarao Boško Obradović.

- Nešto sam tada i započeo istraživati i zapisivati, ali ne i dovršio. Ideja je dovoljno sazrela u meni i došao je pravi trenutak da to konačno realiziram. Krenuo sam s premisom: je li moguće da u Puli nije bilo rock bendova prije onih svima nama znanih koji se najčešće spominju. Tijekom istraživanja oduševila me spoznaja da se u Puli s popularnom glazbom živi od ranih 1960-ih godina, kazao nam je koncem 2017. godine Damir Burić, autor dokumentarnog serijala "Rock'n'Pula - subjektivna povijest popularne glazbe". Ovaj jedinstven i hvalevrijedan projekt producirala je TV Nova, na čelu s direktorom i glavnim urednikom programa Denisom Mikolićem.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum