FEŠTA

SVI PIVSKI PUTOVI TEKU PREMA ŽMINJU: Drugi po redu Žminj craft beer festival, prvi put samostalno

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Na festivalu će se predstaviti 11 proizvođača koji će s 30 vrsta piva * Svaka će festivalska večer završiti koncertom, tako u petak nastupaju Edi Maružin i Banditi, u subotu The link 20 iz Rovinja, a uz njih će nastupiti DJ Neno iz Žminja

Idući vikend 14. i 15. lipnja u Žminju, spod kaštela, održava se održava drugi po redu Žminj craft beer festival, najavila je na konferenciji za novinare Nensi Pereša Licul voditeljica Turističke zajednice Općine Žminj. "Veseli što je civilno društvo pokrenulo ovu manifestaciju koje je već druge godine odražavanja postala samostalna i predstavlja novi turistički koji promovira Žminj", rekla je Pereša Licul.

- Prvi Žminj craft beer festival održan je lani u sklopu Festivala istarske pašte i već tada je pobudio veliko zanimanje posjetitelja pa je odlučeno da se ubuduće održava kao samostalna manifestacija, dodao je Željko Plavčić, načelnik Općine Žminj. Na festivalu će se, najavio je, predstaviti 11 proizvođača s 30 vrsta piva, a osim u pivu gosti će moći uživati i u dobroj glazbi.

Radionica kuhanja piva

Lorena Boljunčić, predsjednica udruge Geminianum koja organizira Žminj craft beer festival dodala je kako je craft beer scena u Hrvatskoj svakim danom sve jača, a tomu na svoj način doprinosi i ovaj festival. Festival započinje, odnosno pivo se počinje točiti, u petak u 18 sati, a program će voditi Dražen Turina Šajeta, koji će tijekom večeri razgovarati s proizvođačima piva i gostima festivala.

U sklopu festivala je i trgovina u kojoj će se moći kupiti pivo u bocama, čaše, majice i drugi proizvodi vezani uz pivo i uživanje u craft pivu. Bit će tu i "street food" kutak u kojem će se nuditi burgeri i druga tipična hrana koja se obično servira uz pivo. Svaka će festivalska večer završiti koncertom, tako u petak nastupaju Edi Maružin i Banditi, a u subotu The link 20 iz Rovinja. Uz njih nastupit će i DJ Neno iz Žminja. U subotu od 18 sati održat će se radionica kuhanja piva u kućnoj radinosti za one koji žele znati kako se kod kuće može proizvesti ovo cijenjeno domaće piće, najavila je Boljunčić.

Šest kuna za decilitar piva

Osim iz Istre, na festivalu će se predstaviti i proizvođači craft piva iz drugih krajeva Hrvatske, rekao je Sanjin Stanić, član udruge Geminianum, koja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj organizira ovaj festival, koji je potekao od žminjskih ljubitelja craft piva. Na festivalu se predstavljaju mali proizvođači kvalitetnog piva, stoga Stanić smatra kako ova manifestacija nudi mogućnost da se s njima povežu i domaći ugostitelji koji bi u svojim objektima mogli nuditi određene vrste craft piva.

Čaša za kušanje piva prodavat će se po 30 kuna, a na njoj se nalazi čip na kojem će se konzumacijom trošiti kredit. Dakle, pojasnio je Stanić, radi se o cijeni od šest kuna za decilitar piva. U petak i subotu će se moći kušati piva craft pivovara: Braccia brew iz Pule, Bruman Craft brewery iz Buzeta, Bura brew iz Poreča, Kampanjola eko bira iz Svetvinčenta, Mini pivovara Angeluš iz Slavonskog broda, PriMarius craft pivovara iz Zagreba, Suxo brewery iz Pule, Šibenska pivovara, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, Pivovara 002 iz Šibenika, te Valens vinkovačka craft pivovara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater