RABAC: NATJECANJE THE BEST HOTEL BARMEN 2021

Istranke Petra Cindrić i Helena Kostelić najbolje su hotelske barmenice u Hrvatskoj

| Autor: Branko BIOČIĆ
Petra Cindric i Helena Kostelić sa domaćinima

Petra Cindric i Helena Kostelić sa domaćinima


 

U hotelu Valamar Bellevue održano je natjecanje barmena za titulu The best Hotel barmen 2021 na kojem je sudjelovalo 26 barmena iz hotelskih kuća Valamar Riviera, Maistra, Imperial Opatija, Arena Hospitality i drugih hotela duž cijele obale. Talent i znanje pokazali su u dvije kategorije, Before i After dinner cocktail.

Natjecanje se tradicionalno održava u Rapcu i to po peti puta. Ove godine je bilo dosta neizvjesno jer nakon stanke od godinu dana barmeni su gorjeli od želje da pokažu svoje umijeće. Odlučivali su sitni detalji te je tako za titulu „The Best Hotel Barmen 2021“ odlučivao krajnji izazov koji je stavljen pred njih - Mistery box je detalj koji odlučuje o pobjedniku. Tu se pokazuje kreativnost, brzina, znanje i mašta. U pet minuta trebalo je složiti cocktail od barmenu nepoznatih sastojaka i taj cocktail je odlučivao tko je najbolji od najboljih.

Pobjednica u before kategoriji Petra Cindrić iz Stancije Menengheti u Balama rekla je da nije očekivala pobjedu jer su i druge kolege došle “spremnije nego ikad“.

Helena Kostelić iz Valamarovog Girandele resorta u Rapcu pobjednica je u after dinner kategoriji.

- Još mi nije jasno. Znala sam da se trud isplati i hvala svima koji su me poticali i vjerovali u mene, rekla je Helena.

Bio je to bal kreativnosti, spretnosti i mašte, druženje koje je pokazalo da su barmeni umjetnici i da mogu preslikati i svoje raspoloženje kroz dobar cocktail, a tog je dana raspoloženje bilo na visokoj razini.

Najbolji plasman

Organizator i domaćin kojeg je predstavljala Dragana Franković iz Rabačkog Valamara zahvalila je svim sudionicima natjecanja, sponzorima i UPUHH-u koji su vjerno pratili događaj i čestitala svim pobjednicima.

Najbolji barmeni iz hotelskih kuća su u kategoriji Before dinner: 1. mjesto Petra Cindrić, 2. mjesto Denis Španjol, 3. mjesto Dean Percan. Za stručni rad nagrađen je Lucian Šanko, za dekoraciju Daniel Medina Olid, a od sponzora Emili Dedić. U kategoriji After dinner: 1. mjesto Helena Kostelić, 2. mjesto Davor Kaić, 3. mjesto Erika Faraguna, za stručni rad Dominik Šanko, za dekoraciju Matea Barać i od sponzora Andrija Jelavić. Kao što se vidi iz rezultata ove godine su djevojke odnijele najbolje plasmane i pokazale da su trenutačno žene najbolje među barmenima, barem u hotelima.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom