Pero Tadić s kćerkom/Pizza Mediterana
Trideset i jednu godinu postojanja, peta pizzerija otvorena u Puli, a sada jedna od najvećih u gradu. I uvijek vrvi stranim i domaćim gostima. Nije teško pogoditi o kojoj se pizzeriji radi, riječ je o popularnom Jupiteru. Jupiter ima čak četiri krušne peći u kojima se rade pizze koje obožavaju domaći i turisti, a možemo samo zamišljati koliki je broj pizza koje su tamo ispečene tijekom svih tih godina.
- Ovo je najklasičniji način pečenja pizze, a mi volimo klasiku, kaže nam Pero Tadić, vlasnik Jupitera i legendarni pulski boksač i trener, koji kaže da iz Jupitera nitko neće nikad otići gladan. Ako sretnete njega ondje, otići ćete bogatiji i za nekoliko viceva.
Ovdje nema rezervacija jer je protok ljudi konstantan.
"Neki se vraćaju i dvadeset godina kod nas", govori nam Tadić kojemu u poslu uvelike pomažu i njegova djeca. A posla uvijek ima, gosti ljeti uživaju u ugodnom hladu na terasi u centru grada, dok zimi borave u toplom ambijentu unutarnjeg prostora. Osim toga, poznati su i po, možda i najvećoj, odnosno najbogatijoj palačinki u Puli. Kao u većini pizzeria tako se i kod njih najviše jede Cappriciosa, iako je jako tražena i Mediterana. Turisti preferiraju voće na pizzi, što je domaćim gostima neobično, a još jedan gastro novitet koji strani gosti običavaju naručivati uz pizzu je osvježavajuća terina salate.
Evo i koje su još pulske pizzerije odabrali naši čitatelji: