blagodati

Dodajte ove začine u jutarnju kavu i ubrzajte si metabolizam

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ispostavilo se da dodavanje određenih začina vašoj kavi može ne samo poboljšati njen okus, već i potencijalno ubrzati vaš metabolizam.

Cimet i kurkuma dva su začina koja možete dodati kavi kako biste poboljšali metabolizam i okus jutarnjeg napitka, piše Krstarica.

Cimet

Poznat po svom toplom i slatkom okusu, cimet je svestran začin koji je pronašao svoj put u mnoge šalice kave diljem svijeta.

Njegove aromatične i blago začinske note mogu poboljšati okus vašeg jutarnjeg pića. Osim svoje kulinarske privlačnosti, vjeruje se da cimet ima potencijalnu vezu s bržim metabolizmom.

Ovaj začin može pomoći u jačanju metabolizma kroz nekoliko mehanizama. Može poboljšati osjetljivost na inzulin, omogućujući tijelu da učinkovitije regulira razinu šećera u krvi.

To zauzvrat može smanjiti vjerojatnost skladištenja masti i povećati korištenje glukoze za energiju. Osim toga, cimet može imati termogeni učinak, što znači da može ubrzati metabolizam povećanjem proizvodnje topline u tijelu nakon konzumacije.

Kurkuma

Kurkuma, sa svojim zemljanim i blago paprenim okusom, začin je koji je stekao popularnost zbog jedinstvenog okusa i zdravstvenih prednosti.

Kurkuma sadrži aktivni spoj kurkumin, koji je predmet istraživanja zbog njegove potencijalne uloge u jačanju metabolizma, ali i smanjenju opsega struka i tjelesne težine.

Kako ih koristiti u kavi?

Što se tiče dodavanja ovih začina vašoj kavi, postoji nekoliko korisnih savjeta kako uživati ??u okusima i izvući maksimum iz njihovih blagodati.

Cimet se može dodati u prethodno kuhanu kavu ili espresso mješavinu prije kuhanja kako bi se postigle prednosti začina i prirodno slatkog okusa.

Kada dodajete kurkumu u kavu ili espresso, svakako dodajte i malo crnog papra jer je on ključan za bolju apsorpciju kurkumina. Neka istraživanja kažu da dodavanje crnog papra uz kurkumu može povećati apsorpciju kurkumina za više od 2000 posto, prenosi N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater