(Pixabay)
Ukusni umak od rajčica, fino povrće i rastopljena mozzarella – ne zvuči li kao pjesma za gurmanske uši? Pizza je jednostavno uvijek dobra i jedno je od najomiljenijih jela. Međutim, "problem" je sljedeći: uživanje u klasičnom tijestu za pizzu od bijelog brašna može nakon nekog vremen biti vidljivo i na vagi. Rješenje je zelena pizza, tijesto se sastoji od brokule i nema straha od debljanja.
Sastojci za tijesto:
Sastojci za nadjev:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje.
Operite brokulu i razdvojite ih na manje komade.
Usitnite komade brokule u kuhinjskoj sjeckalici, rukom s pomoću noža ili štapnim mikserom. Priprazite da na kraju ne bude zrnasto, ali niti kaša!
Umiješajte preostale sastojke, zamijesite tijesto i oblikujte ga na limu za pečenje u oblik pizze te pecite 15-20 minuta (treba biti čvrsto, lagano smeđe boje). Tijesto nadjenite po želji (pasirana rajčica, salama, tikvice, rukola, gljive, naribani sir, jaja, panceta...).
Dobar tek!