Ilustracija (Unsplash)
Čokoladna torta popularan je desert, a mnogima i omiljen. No, jeste li znali da je možete pripremiti i bez klasičnih sastojaka poput brašna, mlijeka i jaja?, piše N1.
Isprobajte jednostavan recept za najjednostavniji čokoladni kolač bez pečenja od samo tri sastojka – čokolade, kokosovog mlijeka i zobenih pahuljica.
375 ml kokosovog mlijeka
220 g zobenih pahuljica
170 g crne čokolade
Čokoladu narežite na komadiće.
Zagrijte kokosovo mlijeko na štednjaku.
Kokosovo mlijeko prelijte preko nasjeckane čokolade i pustite da se upije oko dvije minute.
Miješajte dok se čokolada ne otopi i ne dobijete glatku smjesu.
U smjesu dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte.
Zatim sve zajedno staviti u kalup za tortu.
Pustite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ga ostavite u hladnjaku tri do četiri sata da se stegne.
Narežite na kriške i poslužite. Dobar tek!