KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Cvjetača na indijski način - dajte priliku veganskoj prehrani i isprobajte ovaj egzotični recept

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Mnogi ljudi tijekom siječnja pokušavaju dati priliku veganskoj prehrani, što i nije tako loša ideja s obzirom na sve mesne delicije kojima smo bili okruženi tijekom blagdanskih dana. Ali  to ne mora značiti samo dosadne salate. Stoga preporučujemo ovaj nevjerojatno ukusan recept inspiriran klasičnim pilećim curryem. Oduševljava nas kremastim umakom, a umjesto piletine – tu je pečena cvjetača. Garantiramo da će i najveći ljubitelji mesnih jela zavoljeti ovaj egzotični recept!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 veće glavice cvjetače
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 2 žlice soka od limete
  • 2 žlice naribanog đumbira
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • sol
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice garam masala začinske mješavine
  • 2 žličice curry praha
  • 1 žličica kurkume
  • 1 limenka nasjeckane rajčice
  • svježi korijander

Priprema: 

Cvjetaču narezati na komadiće. U zdjeli pomiješajte pola kokosovog mlijeka sa sokom limete i naribanim đumbirom. Dodajte cvjetaču, promiješajte i ostavite da se marinira 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Izvadite cvjetaču iz marinade i ostavite preostalu marinadu. Sada pospite cvjetaču kukuruznim škrobom i pola žličice soli. Potom rasporedite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u vrućoj pećnici 8-10 minuta dok cvjetača ne porumeni i postane hrskava. U međuvremenu ogulite luk i češnjak i oboje sitno narežite. Zagrijte žlicu kokosovog ulja u tavi i pirjajte luk dok ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i pržite dok ne zamiriše.

Dodajte preostalu marinadu i drugu polovicu kokosovog mlijeka te umiješajte začine. Malo posolite i ubacite nasjeckanu rajčicu. Pustite da se sve krčka na srednjoj vatri oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Na kraju otopite preostale dvije žlice kokosovog ulja. Sada pasirajte umak po želji. U umak dodajte pečenu cvjetaču i pirjajte u umaku nekoliko minuta dok se cvjetača ne obloži. Poslužite s nasjeckanim korijanderom i rižom.

Dobar tek!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of