KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kisela repa s grahom za fini i konkretni ručak

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Novi list)

(Arhiva Novi list)


Kisela repa s grahom zdravo je jelo koje se može brzo napraviti. Repa se kuha brzo, a u kombinaciji s grahom iz konzerve sve može biti gotovo za manje od 45 minuta. Jelo je i ekonomično budući da je kisela repa u trgovinama znatno jeftnija od kiselog kupusa, a okusom je vrlo slična. Ako još niste, krajnje je vrijeme da se odvažite na kupnju vrećice kisele repe. 

Sastojci:

  • 500 g ribane kisele repe
  • 1 mala konzerva graha
  • 1 veći luk
  • 100 g pancete
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 žličice začinske crvene mljevene paprike
  • 2 žličice soli i papra
  • 1 pileća ili goveđa kocka za juhu
  • 1/2 žličice češnjaka u granulama
  • 1 suhi lovorov list
  • 3 žlice brašna

Priprema: 

Repu je potrebno isprati i ocijediti kako ne bi bila prekisela.

Na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk i pancetu.

Kada luk postane zlatno smeđe boje, dodati mljevenu papriku i repu. Promiješati i doliti odmah cca 2 čaše vode.

Ubaciti odmah i kocku za juhu i sve začine. Pirjati uz povremeno miješanje i dolijevanje vode 30 min.

Zatim doliti vode do vrha posude, umiješati ocijeđeni grah iz konzerve. Kada sve zajedno provri, kuhati 10 minuta.

U manjoj posudici razmutiti brašno sa malo vode pa uliti u varivo. Pustiti da kuha na laganoj vatri još 10-tak minuta.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter