(Arhiva Novi list)
Kisela repa s grahom zdravo je jelo koje se može brzo napraviti. Repa se kuha brzo, a u kombinaciji s grahom iz konzerve sve može biti gotovo za manje od 45 minuta. Jelo je i ekonomično budući da je kisela repa u trgovinama znatno jeftnija od kiselog kupusa, a okusom je vrlo slična. Ako još niste, krajnje je vrijeme da se odvažite na kupnju vrećice kisele repe.
Repu je potrebno isprati i ocijediti kako ne bi bila prekisela.
Na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk i pancetu.
Kada luk postane zlatno smeđe boje, dodati mljevenu papriku i repu. Promiješati i doliti odmah cca 2 čaše vode.
Ubaciti odmah i kocku za juhu i sve začine. Pirjati uz povremeno miješanje i dolijevanje vode 30 min.
Zatim doliti vode do vrha posude, umiješati ocijeđeni grah iz konzerve. Kada sve zajedno provri, kuhati 10 minuta.
U manjoj posudici razmutiti brašno sa malo vode pa uliti u varivo. Pustiti da kuha na laganoj vatri još 10-tak minuta.
Dobar tek!