KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Hrskava svinjetina - pripremite carsko meso i zamastite prste!

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


Carsko meso je vjerojatno jedno od najjeftinijih mesa, ali nemojte da vas to zavara.

Svinjetina može biti itekako posebna i ukusna, ako se pripremi na pravi način. A mi kažemo da je ovaj način, pravi način! 

Sastojci:
  • 2-2,5 kg carskog mesa, potrbušine
  • 2 mrkve
  • 2 korijena peršina
  • 4-5 češnjeva češnjaka
  • voda ili temeljac
  • bijelo vino

Priprema:

Carskom mesu unakrsno zarezati kožu, ako nemate oštar nož neka to za vas učine u mesnici.
Dakle, kožu zarezati do mesa, ne ući u meso. Svinjetinu posoliti i malo popapriti. Staviti je u posudu za pečenje koja ima poklopac, rasporediti oko mesa narezanu mrkvu, peršin, luk i cijele oguljene češnjeve češnjaka te uliti vode i bijelog vina do mesa, ne ući u meso.
Meso mora plivati u tekućini jer će se poklopljeno kuhati na 80-100 stupnjeva oko deset sati. Na kraju otklopiti posudu, pojačati pećnicu na 230 da se korica zapeče, trebat će joj oko 10-15 minuta.
Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum