KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečeni patlidžani s mozzarelom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


Danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za ukusne patlidžane s mozzarelom zapečene u pećnici. Radi se o jelu punom antioksidansa i vlakana, a svidjet će se čak i onima koji nisu veliki ljubitelji patlidžana.  Za pripremu će vam trebati 45 minuta. 

Sastojci:

  • 1 kg patlidžana
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 400 g mozzarelle parmezan
  • sol, papar i čili
  • svježi ili sušeni bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžan ogulite i izrežite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.

Nakon sat vremena ih ocijedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite papirnatim ubrusima.

Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i na dobro zagrijanoj tavi oko dvije minute prepecite sa svake strane.

Mozzarellu izrežite na komadiće.

Rajčicu stavite u manju posudicu, pa dodajte sol, papar, malo čilija i bosiljak.

Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dvije žlice rajčice i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte nekoliko žlica rajčice, narezanu mozzarellu i pospite ribanim parmezanom.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude rajčica posuta sirom.

Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter