(Foto: Pixabay)
Danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za ukusne patlidžane s mozzarelom zapečene u pećnici. Radi se o jelu punom antioksidansa i vlakana, a svidjet će se čak i onima koji nisu veliki ljubitelji patlidžana. Za pripremu će vam trebati 45 minuta.
Patlidžan ogulite i izrežite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.
Nakon sat vremena ih ocijedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite papirnatim ubrusima.
Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i na dobro zagrijanoj tavi oko dvije minute prepecite sa svake strane.
Mozzarellu izrežite na komadiće.
Rajčicu stavite u manju posudicu, pa dodajte sol, papar, malo čilija i bosiljak.
Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dvije žlice rajčice i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte nekoliko žlica rajčice, narezanu mozzarellu i pospite ribanim parmezanom.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude rajčica posuta sirom.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Dobar tek!