Ilustracija (Unsplash)
Pašta in forno je jedno od omiljenih jela koja se mogu napraviti sa tjesteninom. Postoje mnogi načini pripreme, a mi vam danas donosimo recept za inačicu inspiriranu francuskom juhom od luka. Vegetarijanska opcija koja će se svidjeti i mesoljupcima!
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°. U velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac, pa dodajte luk i med. Dinstajte dok ne omekša (oko 5 minuta). U istom trenutku postepeno ulijevajte vino (ne svo) dok se ne ukuha u luk te kuhajte još 10-ak minuta dok se luk ne karamelizira.
Potom dodajte češnjak, gljive, timijan te začine (sol i papar) i tako kuhajte još 3-4 minute. Uto dodajte ostatak vina, temeljac, umak koji odaberete, lovorov list i tjesteninu.
Kuhajte oko 8-10 minuta uz često miješanje dok pašta ne postane al dente, a temeljac se ne upije.
Dodajte kajenski papar, vrhnje i naribani sir te maknite s vatre.
Tjesteninu prebacite u posudu za pečenje i pospite ostatak sira po vrhu. Ubacite u pećnicu i pecite 20-ak minuta (dok se sir ne otopi). Dobar tek!
Izvor: Index recepti