KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zdjelice od batata punjene mljevenim mesom

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija Freepik)

(Ilustracija Freepik)


Krumpir je u mnogim kućanstvima nezaobilazan i neizostavan dio svakog ručka i/ili večere. U zadnje vrijeme i batat sve više nalazi svoje mjesto u raznim kuhinjama. Ovaj slatki krumpir se može kombinirati uz mnoga mesna i riblja jela, a danas vam donosimo recept za ukusne zdjelice od batata punjene mljevenim pilećim mesom.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 batata srednje veličine
  • 500 g mljevenog pilećeg mesa
  • 500 g meksičkog umaka
  • 400 g crvenog graha
  • 1 stabljika korijandera

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i prekrijte pleh papirom za pečenje. U kipuću vodu ubacite batat (neoguljeni) i kuhajte oko 20 minuta dok ne omekša.

Kada se skuhaju, izvadite batate iz posude i prerežite po dužini na pola tako da se rastvore te ih poslažite na pleh. Stavite ih u pećnicu i pecite 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju.

Dok se batat peče, zagrijte tavu i na srednje jakoj vatri 5 minuta pržite mljeveno meso uz miješanje kako bi se razbile grudice. 

80-ak grama umaka sačuvajte, a ostatak umaka, grah i 80 ml vode dodajte mesu. Kuahte 5 minuta uz povremeno mješanje dok se smjesna ne zgusne.

Batate napunite gotovim umakom s mesom te ih poškropite ostatkom umaka. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter