(Ilustracija Freepik)
Krumpir je u mnogim kućanstvima nezaobilazan i neizostavan dio svakog ručka i/ili večere. U zadnje vrijeme i batat sve više nalazi svoje mjesto u raznim kuhinjama. Ovaj slatki krumpir se može kombinirati uz mnoga mesna i riblja jela, a danas vam donosimo recept za ukusne zdjelice od batata punjene mljevenim pilećim mesom.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i prekrijte pleh papirom za pečenje. U kipuću vodu ubacite batat (neoguljeni) i kuhajte oko 20 minuta dok ne omekša.
Kada se skuhaju, izvadite batate iz posude i prerežite po dužini na pola tako da se rastvore te ih poslažite na pleh. Stavite ih u pećnicu i pecite 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
Dok se batat peče, zagrijte tavu i na srednje jakoj vatri 5 minuta pržite mljeveno meso uz miješanje kako bi se razbile grudice.
80-ak grama umaka sačuvajte, a ostatak umaka, grah i 80 ml vode dodajte mesu. Kuahte 5 minuta uz povremeno mješanje dok se smjesna ne zgusne.
Batate napunite gotovim umakom s mesom te ih poškropite ostatkom umaka. Dobar tek!
Izvor: Index recepti