(Snimio Nikola Cutuk/Pixsell)
Hrvatska obiluje raznoraznim jelima u svakom svojem dijelu. Danas donosimo jelo iz Međimurja i to trgance. Trganci su jedna od najjednostavnijih domaćih tjestenina koje možete napraviti, a sa ovim receptom možete skuhati ukusan ručak za manje od pola sata.
Sastojci (za 3 porcije):
Trganci:
Umak:
Priprema:
Zamijesite brašno, vodu i sol u tvrđe tijesto i ostavite malo brašna sa strane kako tijesto ne bi bilo pretvrdo. Postepeno dodajte brašna dok tijesto ne bude željene tvrdoće. Ostavite 15 minuta da odmori, a u to vrijeme u veliki lonac stavite kuhati vodu za trgance. Vodu posolite po želji.
Nakon 15 minuta, tijesto razvaljajte na otprilike 0.5 centimetra i narežite na trakice širine 3 centimetra koje ćete zatim trgati i stavljati u kipuću vodu.
Pancetu narežite na komadiće i popržite na tavi.
Nakon 10 minuta kuhanja, trgance procijedite i stavite na tavu sa svinjskom masti i uz stalno miješanje pržite trgance minutu-dvije.
Trgance maknite sa vatre te prelijte kiselim vrhnjem i pospite prženom pancetom.
Izvor: Index recepti