KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Trganci s vrhnjem i pancetom

| Autor: Glas Istre
(Snimio Nikola Cutuk/Pixsell)

(Snimio Nikola Cutuk/Pixsell)


Hrvatska obiluje raznoraznim jelima u svakom svojem dijelu. Danas donosimo jelo iz Međimurja i to trgance. Trganci su jedna od najjednostavnijih domaćih tjestenina koje možete napraviti, a sa ovim receptom možete skuhati ukusan ručak za manje od pola sata.

Sastojci (za 3 porcije):

Trganci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 130 ml mlake vode
  • ¼ žličice soli

Umak:

  • 1½ žličice svinjske masti
  • 100 g kiselog vrhnja
  • Crni papar po želji
  • Panceta po želji

Priprema:

Zamijesite brašno, vodu i sol u tvrđe tijesto i ostavite malo brašna sa strane kako tijesto ne bi bilo pretvrdo. Postepeno dodajte brašna dok tijesto ne bude željene tvrdoće. Ostavite 15 minuta da odmori, a u to vrijeme u veliki lonac stavite kuhati vodu za trgance. Vodu posolite po želji.

Nakon 15 minuta, tijesto razvaljajte na otprilike 0.5 centimetra i narežite na trakice širine 3 centimetra koje ćete zatim trgati i stavljati u kipuću vodu.

Pancetu narežite na komadiće i popržite na tavi.

Nakon 10 minuta kuhanja, trgance procijedite i stavite na tavu sa svinjskom masti i uz stalno miješanje pržite trgance minutu-dvije.

Trgance maknite sa vatre te prelijte kiselim vrhnjem i pospite prženom pancetom.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter