jesensko voće

Kako najbolje očuvati svježinu jabuka?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Catherine Gipe-Stewart, direktorica marketinga tvrtke Superfresh Growers, daje za Eat This savjete o skladištenju cijelih i narezanih jabuka te najboljem načinu zamrzavanja kako biste mogli uživati u ovom jesenskom voću.

Kako čuvati cijele jabuke:

Cijele jabuke mogu trajati između jednog i dva tjedna, ovisno o sorti i temperaturi. Za maksimalnu svježinu, držite ih dalje od izravne sunčeve svjetlosti. Za dulje čuvanje, pohranite ih u ladici za svježe voće na donjoj polici hladnjaka, gdje mogu potrajati od dva tjedna do nekoliko mjeseci, ovisno o sorti. Pripazite da ih ne skladištite pored drugog voća i povrća jer jabuke ispuštaju plin etilen koji može ubrzati sazrijevanje drugih namirnica.

Kako čuvati narezane jabuke:

Narezane jabuke su ukusna i zdrava grickalica, ali ne traju tako dugo kao cijelo voće. Pohranite ih u vrećici ili hermetički zatvorenoj posudi za hranu u hladnjaku. Za sprečavanje tamnjenja, prelijte ih limunovim sokom prije pohrane. Ovaj trik pomaže u sprječavanju oksidacije i očuvanju svježeg izgleda jabuka.

Mogu li se zamrznuti jabuke:

Da, jabuke se mogu zamrznuti, ali izgubit će hrskavost. Smrznute jabuke su idealne za pripremu pita, kolača i umaka od jabuka. Najprije ih narežite, raširite na lim za pečenje, zamrznite i pohranite u plastičnoj vrećici. Kada ih koristite za pečenje, nema potrebe za odmrzavanjem. Smrznute jabuke su prikladne za smoothieje i sokove. Sve sorte su prikladne za zamrzavanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum