PULSKI KREATIVCI

UZ "CORONA ROOM" I "STAGE UP!" KLUB KOTAČ POKRENUO I PLATFORMU "NEZAVISNI FILM" Legović: Nas zanimaju marginalizirani, a ne miljenici sustava!

| Autor: Zoran ANGELESKI
Kotač tim: Davor Uljanić, Boris Bjelica, Marko Grbac Knapić, Siniša Jeromela, Goran Legović, Ina Kihli, Vinka Gončin, Ana Bačić, Aleksandar Gotal, Matej Šimunić, Robert Kovačić

Mi nemamo filmsku industriju. Kod nas su svi filmovi nezavisni, samo što su financirani od HAVC-a i Ministarstva kulture. Oni koji su u tom sustavu, njih sustav promovira, a oni koji nisu miljenici tog sustava, oni su marginalizirani, kaže pulski filmski snimatelj Goran Legović

Akademski filmski i TV snimatelj, Puljanin Goran Legović, pojašnjavajući novopokrenuti program pulskog kluba Kotač "Nezavisni film" čiji je on voditelj, kazao je: "Mi nemamo filmsku industriju. Svi su filmovi nezavisni, samo što su financirani od HAVC-a i Ministarstva kulture. Oni koji su u tom sustavu, njih taj sustav promovira, a oni koji nisu miljenici tog sustava, oni nisu u tom društvu i oni su marginalizirani".

- Htio sam potaknuti sve te autore da na našoj platformi podijele što su kreirali i na koji su način, s nedostatnim odnosno minimalnim sredstvima, snimili film. Ovo je prilika da se, prije svega, njihovi filmovi prikažu, ali i da tom prilikom porazgovaramo s autorima o stvaralačkim i financijskim mogućnostima za budućnost; hoćemo li ponovno moći raditi; nadam se da ćemo moći, ali s kojim sredstvima u ovoj novoj krizi u kojoj neće biti novca za kulturu odnosno film, kaže Legović.

Na njihovu se platformu, dodaje, mogu javiti svi zainteresirani nezavisni filmski autori (pa i oni koji su eventualno snimali svoje filmske uratke tijekom aktualne korona krize), i to autori iz Hrvatske, regije, ali i cijelog svijeta.

Platforma 'Nezavisni film' je početak novih komunikacija, posebno za nezavisni film, kako bi putem streama pokazali široj javnosti filmove te kroz razgovore s voditeljem predstavili autore igranih i dokumentarnih filmova koje će se objaviti.

Zainteresirani mogu ispuniti formular na stranici www.kotac.eu i svoje uratke u formatima .MOV, .MP4, .MPEG4, .AVI dostaviti putem WeTransfera, DropBoxa ili Google Drivea, a preporučena veličina videa je 1280x720px.

- Budi i ti dio novog pokreta i priključi se sa svojim filmom na platformi 'Nezavisni film', poručuje svim zainteresiranima Goran Legović.

Kreativci u Corona Room

Uz 'Nezavisni film', svježe pokrenuti programi pulskog kluba Kotač su i 'Corona Room' i 'Stage Up!'. Naime, nakon što su zbog pandemije koronavirusa ukinuti svi javni događaji, time zatvoren i Kotač u prizemlju Rojca, ekipa iz Udruge Seasplash osmislila je nove forme predstavljanja kulture, prije svega Kotač TV, streaming platformu za razvoj nezavisne alternativne scene.

Program 'Corona Room' ugošćuje kreativce/ke, glazbenike/ce, producenti/ce, selektore/ice i DJ-eve/ice svih žanrova. "Tako svi i dalje možemo uživati u dobroj glazbi u trenutku kada smo svi primorani boraviti u svojim domovima", kažu u Kotaču.

Dosadašnjih 16 izdanja Corona Rooma privuklo je mnogo gledatelja, a njihove reakcije su također bile samo pozitivne. Do sada su svojim setovima zabavljali Nesho, Too Faar, DJ Uro, Bebetto, Rasta Altitude, Algoriddim, Tehnokjeller, 207, Make, Arboretum Kolektiv, Nick Radošev & Millah, Tech Rule, Julie Roots Daughters, Dejan Milićević, Master Margherita, Kumpari Crew i Disrupted Project s live actom.

Kotač poziva sve zainteresirane koji se žele predstaviti i nastupati u Corona Roomu da ispune formular na stranici www.kotac.eu. Zainteresirani svoje uratke dugačke između 30 minuta i tri sata u formatima .MOV, .MP4, .MPEG4, .AVI mogu dostaviti putem WeTransfera, DropBoxa ili Google Drivea, a preporučena veličina videa je 1280x720px.

- Program se može pratiti putem našeg web sjedišta www.kotac.eu, našeg YouTube kanala, našeg podcast kanala Anchor .fm, Twitch platforme te naše Facebook stranice na kojima će biti streamani svi zaprimljeni sadržaji. Veselimo se vašoj glazbi i vašem glazbenom odabiru, kaže vodstvo ovog kluba.

Pošaljite svoje koncerte i spotove

Novopokrenuti, pak, program 'Stage Up!' namijenjen je bendovima, duetima, glazbenici(a)ma, kantautori(ca)ma alternativne glazbe svih žanrova koji izvode isključivo autorsku glazbu. Ovim putem sve zainteresirane koji se žele predstaviti preko njihove platforme pozivaju da im se jave tako da ispune formular na stranici www.kotac.eu.

- Pozivamo vas da nam pošaljete vaš najbolji spot i/ili snimku vašeg najboljeg koncerta/performansa. Vaše uratke trajanja od tri do 120 minuta u formatima .MOV, .MP4, .MPEG4, .AVI, .MKV, .MPEG možete nam dostaviti putem WeTransfera, DropBoxa ili Google Drivea, a preporučena veličina videa je 1280x720px. Možete nas pratiti putem našeg web sjedišta www.kotac.eu, našeg YouTube kanala, našeg podcast kanala Anchor .fm, Twitch platforme te naše Facebook stranice na kojima će biti streamani svi zaprimljeni sadržaji. Veselimo se vašoj glazbi, poručuju iz Kotač tima koji čine Davor Uljanić, Boris Bjelica, Marko Grbac Knapić, Siniša Jeromela, Goran Legović, Ina Kihli, Vinka Gončin, Ana Bačić, Aleksandar Gotal, Matej Šimunić i Robert Kovačić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater