KRATKO OSTVARENJE SILVE ĆAPIN

NJEMAČKI INAT: Podvrsta turističkog filma

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Boško Picula i Silva Ćapin (Duško Marušić-Čiči)

Pod vrelim suncem kupači pokušavaju iskoristiti što više od plaćenog izleta na jadranskom otoku. Mama i stariji sin, zagrebačke gospođe i njihov pas, pasivno agresivni bračni par, glasni Talijani i veseli Mađari nisu ni svjesni kako im pretila Njemica svojom smrću testira odmor. Kratki je to sažetak to filma "Njemački inat", koji je u prikazan na pulskom festivalu, a koji je u festivalskom centru predstavila redateljica i scenaristica Silva Ćapin.

Istaknula je da je film snimljen na gradskoj plaži Brseč, te da je u biti zadnji kadar bio komentar na cjelokupni događaj.

- Svidjela mi se realizacija ovoga filma, nastojali smo stvoriti iluziju otoka, da likovi budu u karakternoj punini. Bilo mi je zadovoljstvo pozvati te glumce da sudjeluju u ovome ostvarenju, kazala je Ćapin.

Budući da je film rađen u koprodukciji s mađarskim producentom uvjet je bio da se u filmu, umjesto prvobitno zamišljenih čeških turista, pojave mađarski turisti. U filmu uz manje poznate glumce, igraju i eminentna imena hrvatskog glumišta, poput Biserke Ipše, Asje Jovanović, Vinka Kraljevića i Snježane Sinovčić. To je na neki način i podžanr turističkog filma.

"Njemački inat", film autorice koja se nakon četiri kratka filma trenutno priprema za snimanje dugometražnog filma, već je prikazan na festivalima u Trstu, Palm Springsu, Dresdenu i u Bugarskoj.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater