NAJNOVIJEPULA FILM FESTIVAL

Nakon dodjele Zlatnih Arena publika uživala u filmu o OLIVERU DRAGOJEVIĆU

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Dejan ŠTIFANIĆ

Premda Pulski filmski festival traje i cijelu nedjelju, glavni dio je iza nas te u subotu navečer održana je svečna dodjela nagrada. U programu pod vodstvom Davora Garića, podijeljene su Zlatne Arene najboljima u svim kategorijama. Nisu svi nagrađeni bili prisutni, pa će neki od njih svoje kipiće dobiti naknadno.

Dana Budisavljević, nagrađena za režiju, a njezin je film okrunjen i Velikom Zlatnom Arenom, uputila je riječi zahvale žiriju te divnoj publici u Areni, kao i svim svojim suradnicima. Puljanin Borko Perić, nagrađen za najbolju sporednu mušku ulogu rekao je da je lijepo biti doma, a pored toga i dobiti nagradu.

Nakon uručenja prestižnih Zlatnih Arena, posjetitelji su uživali u posebnoj glazbenoj večeri posvećenoj velikanu hrvatske glazbe – Oliveru Dragojeviću.

U pulskoj Areni, gdje je Oliver Dragojević često i rado nastupao, publika 66. Pulskog filmskog festivala mogla je pogledati dokumentarni film i snimku koncerta omiljenog glazbenika, na velebnom kino-platnu i u najljepšem kinu pod zvijezdama.

Nastao iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme slavljeničkog koncerta „OLIVERovih 70“ sa Zagrebačkom filharmonijom, kroz dokumentarno-glazbeni film gledatelje je vodio sam Oliver. Film potpisuju Branko Drakulić i Lea Dekleva, a nakon prikazivanja dokumentarnog filma „Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu", pulska publika mogla je pogledati snimku Oliverovog koncerta iz zagrebačke Arene. Koncert "Oliverovih 70" održan je 11. ožujka 2017. uz pratnju Zagrebačke filharmonije i brojnih glazbenika (Stjepan Hauser, Matija Dedić, Antonio Serrano i Elvis Stanić), pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam