SMIJEH KAO LIJEK

Filmske večeri ispunjene smijehom: 5 DOBRIH KOMEDIJA KOJIMA SE UVIJEK RADO VRAĆAMO

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Jeste li za dozu smijeha uz male ekrane?

Iako su u posljednje vrijeme u fokusu misterije i trileri, dobra stara komedija je filmsko štivo kojemu se uvijek rado vraćamo. Pogotovo kada je potreban poticaj za dobro raspoloženje. Možda ih već dugo niste gledali, ali vrijedi se prisjetiti ovih filmskih naslova koji popravljaju raspoloženje i izmamljuju osmijeh. Izdvojili smo pet komedija za filmske večeri kada nam je potrebno malo smijeha za bijeg od stvarnosti.

The first Wives Club

Još od, sada već davne 1996. godine, ovaj film i dalje oduševljava energijom i pričom koja je čisto uživanje. Film je nastao prema istoimenom romanu iz 1992. godine Olivije Goldsmith. Film je producirao Scott Rudin, a režirao Hugh Wilson. U njemu su Diane Keaton, Goldie Hawn i Bette Midler koje tumače tri razvedene žene koje se osvećuju bivšim muževima jer su ih ostavili zbog mlađih žena. U sporednim ulogama su Stephen Collins, Victor Garber i Dan Hedaya kao bivši muževi urnebesne trojke te Marcia Gay Harden, Elizabeth Berkley i Sarah Jessica Parker. Jaka imena i jaka priča koja nikada ne dosadi.

FOTO/Wikipedia

The Heat

Akcija, komedija i krimi super zabavna priča iz 2013. koja i dalje drži pažnju. Govori o uštogljenoj FBI agentici Sarah Ashburn koja je prisiljena surađivati s bostonskom policajkom Shannon Mullins kako bi ušle u trag opakom narko vođi. Problem je u tome što ni jedna od njih nikad nije imala partnera, čak niti prijatelja, pa se navikavaju na novu dinamiku funkcioniranja u paru.

Trainwreck

Zabavna i otkačena priča o slobodoumnoj ženi neobuzdanog karaktera. Od djetinjstva je Amy otac govorio da je monogamija nerealan i neodrživ koncept odnosa. Danas, kao odrasla žena i urednica časopisa, ona živi promiskuitetnim životom i uživa u onome što smatra slobodom. Zabava je njezin način funkcioniranja. No, nađe se u neočekivanoj situaciji kada shvati da joj šarmantni i uspješni doktor Aaron Conners počinje osvajati srce! Amy počinje razmišljati da monogamni život možda ipak nije tako loš pa se nameće pitanje hoće li promijeniti svoje ponašanje kako bi održala vezu.

FOTO/Wikimedia Commons

Harold and Kumar Go To White Castle

U ovoj komediji iz 2004. priča prati Harolda Leeja (John Cho) i Kumara Patela (Kal Penn) kada se nakon pušenja marihuane odluče uputiti u lanac brze hrane White Castle, a na putu naiđu na niz komičnih ljudi. U filmu su još i Fred Willard, Paula Garcés, Anthony Anderson, Dan Bochart, Ethan Embry, Jamie Kennedy, Bobby Lee, Christopher Meloni, Ryan Reynolds, Shaun Majumder, David Krumholtz, Eddie Kaye Thomas, Malin Åkerman i Neil Patrick Harris. 

Juno

Juno ( Ellen Page) je tinejdžerka koja je neplanirano ostala trudna sa svojim kolegom iz razreda Bleekerom (Michael Cera). Uz pomoć najbolje prijateljice Leah (Olivia Thirlby) Juno za svoju bebu pronalazi savršene roditelje: imućan par iz predgrađa Marka i Vanessu (Jason Bateman i Jennifer Garner), koji žele posvojiti dijete. Srećom, Juno ima potpunu podršku svojih roditelja (J.K. Simmons i Allison Janney) pri donošenju važnih odluka i odrastanju.

Izvor: Novi list


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of