DANAS I SUTRA

"DRIVE IN KULTURA" na parkiralištu Karla Rojca. Poseban doživljaj gledanja filmova iz limenih ljubimaca

Filmski program koji oba dana počinje u 21 sat, danas je na programu kratkometražni film "Cockpera" autorice Kate Gugić te komedija "Licorice Pizza" američkog redatelja Paula Thomasa Andersona * Subota je rezervirana za mlađe gledatelje i njihove roditelje. Na velikom platnu prikazat će se prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu "Moj dida je pao s Marsa" Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića

| Autor: Doria MOHOROVIĆ, Hina
Licorice Pizza

Licorice Pizza


Najveći drive-in festival u Hrvatskoj "Drive in kultura" danas i sutra gostuje na parkiralištu Karlo Rojc u Puli. Organizatori Drive in kulture, produkcijska kuća Sabmarine, za svibanjski su program odabrali najbolje među domaćim i europskim filmskim naslovima, a najavljuju vrhunsku zabavu za sve uzraste.

Filmski program koji oba dana počinje u 21 sat, danas gledateljima donosi kratkometražni film "Cockpera" autorice Kate Gugić inspiriran Ezopovom basnom "Dva pijetla i orao". O posebnosti ovog filma svjedoče i brojne nagrade i pohvale na festivalima kao što su Tabor Film Festival, ljubljanski FeKK, SEEfest, Flipbook Film Festival i australski festival animiranog filma AniMate. 

hztht

Moj dida je pao s Marsa

Na filmskom će platnu u dugometražnom filmu prve večeri zaživjeti i duh ludih sedamdesetih, projekcijom komedije "Licorice Pizza" američkog redatelja Paula Thomasa Andersona, ovjenčanog nagradama relevantnih svjetskih festivala.

Subota je rezervirana za mlađe gledatelje i njihove roditelje. Na velikom platnu prikazat će se prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu "Moj dida je pao s Marsa" redateljice Marine Andree Škop i redatelja Dražena Žarkovića.

Organizatori ističu kako Drive in kultura ne donosi samo filmove već i odličnu zabavu, odnosno režirani show kroz koji gledatelje vode glumci, a ove godine domaćini u Puli bit će glumica Nika Ivančić, Puležanka koju poznajemo po ulozi Maše Artuković u filmu "Egzorcizam" Dalibora Matanića i trenutno gledamo u hit predstavi Teatra Exit "Realisti", te Filip Lugarić, diplomant zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i dugogodišnji član Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta.

Pulsko izdanje Drive in kulture nastalo je pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednica grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum