71. Pulski filmski festival

Projekcija filma koji je pobjedio na canneskom festivalu, Baby Lasagna, besplatni busevi...

| Autor: Mladen Radić / Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Sedamdeset i prvi Pulski filmski festival održat će se od 11. do 18. srpnja, a njegov program festivala najavili su ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić, umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek, izbornik programa Pulskog filmskog festivala Mario Kozina i Krešimir Partl, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, a među filmovima će se moći pogledati i kratki film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" redatelja Nebojše Slijepčevića koji je prije nekoliko dana na festivalu u Cannesu osvojio Zlatnu palmu.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

I među hrvatskim filmovima i među manjinskim koprodukcijama bit će nekih koji će u Areni imati premijeru kao i onih koji su već prikazani u kinima ili na festivalima. Tri filma bavit će se Slavonijom, a ima i puno filmova koji su radili mladi, o mladima, za mlade, istaknuto je na predstavljanju.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Već je poznato da će se festival održavati od četvrtka do četvrtka, umjesto kao do sada od vikenda do vikenda, što je promjena koja je uvedena kako bi se što bolje iskoristio vikend.

Što se tiče propratnih programa, odnosno večernjih koncerata u festivalskom centru u Domu hrvatskih branitelja, uz neka jako poznata glazbena imena poput TBF-a nastupit će i trenutno najveća hrvatska zvijezda Baby Lasagna. Također, ulaznica za projekciju u Areni služit će kao i besplatna karta za večernju vožnju gradskim autobusom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter