OD ČETVRTKA

Zeleni ekran u kinu Valli

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(EPA)

(EPA)


U povodu Međunarodnog dana planeta Zemlje, u suradnji s Kino Mrežom, od 20. do 22. travnja u ukupno 20 nezavisnih kina održat će se program Zeleni ekran koji u fokus stavlja budućnost planeta Zemlje.

Program počinje u četvrtak, 20. travnja u 17.30 sati prikazivanjem filma “Kapetanica Nova", trostruko nagrađivanom na filmskom festivalu za djecu Cinekid. Znanstveno fantastični film prati petnaestogodišnjeg Nasa koji u šumi naiđe na srušenu letjelicu u kojoj se nalaze znanstvenica iz budućnosti Nova i njezin robot ADD. Nova se vratila u prošlost da bi spriječila klimatsku katastrofu, ali je zbog putovanja kroz vrijeme pomlađena: u tijelu je 12-godišnje djevojčice, što otežava izvršenje njezine misije.

Dokumentarac "Draga buduća djeco", redatelja Franza Böhma, na rasporedu je 21. travnja u 19.40 sati. Film prikazuje posljedice klimatskih promjena na naš planet, s naglaskom na morske ekosustave.

Švedsko-američko-njemački dokumentarni film "Greta" redatelja Nathana Grossmana zatvara program u petak, 22. travnja, u 17.30 sati, a prati život Grete Thunberg, petnaestogodišnje aktivistice koja je pokrenula globalni pokret školskog štrajka za klimu. Film nas vodi na putovanje koje je počelo u ljeto 2018. godine, kad je Greta počela štrajkati, a uskoro se njena "mala protestna akcija" pretvorila u globalni pokret. Ulaznice koštaju 1,99 eura po projekciji, a dostupne su na putem mrežne stranice kina Valli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter