VELIKA GREŠKA

SAPLELA SE O ENGLESKI JEZIK: Hrvatska veleposlanica u EU po službenoj dužnosti je uputila pozdrav Britaniji iz EU, ali se pogrešno izrazila na engleskom. CIJELI SVIJET SE SMIJE

| Autor: Portal Glas Istre

"Thank you, goodbye, and good riddance." Tako je britanskog veleposlanika pri EU Tima Barrowa pozdravila hrvatska veleposlanica pri EU Irena Andrassy, na posljednjem sastanku između izaslanika Velike Britanije i Europske unije, kojeg je ona vodila. 

Njezin pozdrav prenio je Financial Times i izazvao buru smijeha, jer ta rečenica prosječnom Englezu bi glasila ovako: "Hvala vam, doviđenja i dobro da smo vas se riješili".

- Britanci su se nasmijali i shvatili što je željela reći, ali u povijesti će ostati zabilježeno da su to bile posljednje riječi Europske unije upućene britanskom veleposlaniku prije Brexita, rekao je za FT jedan od diplomata koji je bio na sastanku gdje se hrvatska veleposlanica izrazila pomalo nes(p)retno.


Financial Times navodi da nitko pozdrav hrvatske veleposlanice nije shvatio kao podbadanje, odnosno da je svima bilo jasno da je imala dobre namjere i da je željela britanskim kolegama poželjeti sreću. Pozdrav hrvatske veleposlanice prenijeli su brojni engleski mediji, a gotovo svi su poruku primili u duhovitom tonu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum