iznenađujuće preporuke

Ovih osam stvari ne smijete stavljati u mikrovalnu pećnicu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


My Recipes donosi popis osam iznenađujućih preporuka koje biste trebali imati na umu kako biste izbjegli potencijalne probleme s vašom mikrovalnom pećnicom.

1. Izbjegavajte prazne tanjure, zdjele i šalice

Čak i kada su posude označene kao sigurne za mikrovalnu pećnicu, važno je napuniti ih nečim prije nego što ih stavite unutra. Inače, postoji rizik da će se razbiti ili otopiti zbog nedostatka sadržaja koji bi apsorbirao toplinu. Stoga, umjesto da zagrijavate prazne tanjure i zdjele u mikrovalnoj pećnici, bolje je koristiti lagano grijanje u običnoj pećnici ili loncu za sporu kuhanje, piše Healthline.

2. Papirnati ili kartonski tanjuri s metalnim motivima ili rubovima

Iako papirnati tanjuri često izgledaju kao praktičan izbor za mikrovalnu pećnicu, budite oprezni ako imaju metalne elemente u dizajnu. Metalne boje ili rubovi mogu uzrokovati iskre i zapaliti ploču u vašoj mikrovalnoj pećnici. Stoga, uvijek provjerite upute na pakiranju i koristite obične neprozirne papirnate tanjure prilikom zagrijavanja hrane.

3. Nekuhane žitarice ili tjestenina bez tekućine

Da biste sigurno skuhali žitarice ili tjesteninu u mikrovalnoj pećnici, morate osigurati da imaju dovoljno tekućine za kuhanje. Ovo se posebno odnosi na komercijalno pripremljenu hranu. Ako ne dodate potrebnu vodu ili tekućinu, postoji opasnost da će hrana izgorjeti i ostaviti vas sa spaljenim rezultatom.

4. Spremnici za van

Spremnici za hranu koji nisu izrađeni posebno za mikrovalnu pećnicu, poput onih sa spajalicama koje drže poklopac na kineskim posudama, ili jeftinih plastičnih posuda, ne bi se smjeli stavljati u mikrovalnu pećnicu. Također, stiropor nikada nije siguran za mikrovalnu pećnicu. Umjesto toga, prenesite hranu u zdjele ili tanjure koji su prikladni za mikrovalnu pećnicu.

5. Tvrdo kuhana jaja

Iako bi se činilo da je brzo zagrijavanje tvrdo kuhanih jaja sjajna ideja za brzi doručak, to može biti opasno. Tijekom ponovnog zagrijavanja tvrdih kuhanih jaja, pritisak unutar jaja može stvoriti paru koja može uzrokovati eksploziju čak i ako ste ih ogulili. Stoga, budite oprezni i izbjegavajte zagrijavanje tvrdo kuhanih jaja u mikrovalnoj pećnici.

6. Papirnate vrećice i omoti za sendviče

Iako se možda ponekad pitate možete li pripremiti kokice u mikrovalnoj pećnici “uradi sam” u običnoj papirnatoj vrećici ili zagrijavati sendviče u papirnatom omotu, to su prakse koje biste trebali izbjegavati. Obje stvari lako mogu izazvati požar kada se stavljaju u mikrovalnu pećnicu.

7. Ljute papričice

Omekšavanje i guljenje paprika u mikrovalnoj pećnici može biti korisno, ali ne i ako su te paprike iznimno ljute. Pregrijane ljute papričice mogu osloboditi papreni plin koji nije samo neugodan za udisanje već i opasan.

8. Ništa

Najopasnija stvar koju možete staviti u svoju mikrovalnu pećnicu je – doslovno ništa. Bez sadržaja na koji bi se mikrovalna energija mogla usmjeriti, moguće su iskre i oštećenje mikrovalne pećnice. Stoga, nikada nemojte uključiti mikrovalnu pećnicu bez ikakvog sadržaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum