PULA: GRAĐANSKA INICIJATIVA PROTIV SKI-LIFTA

U utorak istječe rok za dovršetak radova na Valovinama - HOĆE LI GRAD POVUĆI KONCESIJU?S transparentima "Javno, a ne privatno", "Gradonačelniče gdje ste?", "Pula - europska prijestolnica privatizacije" - više od stotinjak Puljana okupilo se u nedjelju popodne na velikoj prosvjednoj akciji koja je najavljena kao akcija čišćenja uvale Valovine. S kanticama i lopaticama u rukama prosvjednici su iz mora trebali izvlačili tucanik koji je ovdje nanio investitor u sklopu nedavnih radova. No, od akcije čišćenja se ipak odustalo.

Kako je okupljenima pojasnila predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić jučer je došla u posjed dopisa Grada Pule kojim se investitoru - tvrtki Warm up, naložilo da u roku od 30 dana počisti sav tucanik koji je nanio u more.

- Već je jutros investitor dio podmorja čistio s bagerom. Mi im zato danas nećemo pomagati nego ćemo čekati da oni sve sami počiste. Ali sve, a to se ne može počistiti bagerima, već rukama. Vi gledajte što rade i prijavljujte. Očekujemo da počiste sve, poručila je okupljenima Radojčić navodeći da je u razgovoru s građevinarima doznala da je riječ o vrlo jeftinom materijalu - tucaniku koji je topljiv u vodi i zato u moru ostaje bijeli trag. Ovim je, kazala je estetika uvale nepovratno uništena.

Kao drugu dobru vijest, navela je da jedan od članaka ugovora o koncesiji propisuje da investitor mora biti gotov s radovima najkasnije do 10. srpnja 2018., a taj rok ističe sutra.

- Grad, ako to želi, sada ima nekoliko razloga da ukine koncesiju danu na čak 20 godina i vrati uvalu građanima, kazala je Radojčić... (Piše B. PETROVIĆ, Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater